Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

VDL Groep Omloop der Kempen op internationale kalender

Dinsdag 14 november 2023

Elite men - Op 25 en 26 mei 2024 wordt de 75e editie van de VDL Groep Omloop der Kempen verreden. Met dit jubileum wordt  de Omloop der Kempen de oudste wielerklassieker van Nederland.  Ook promoveert de mannenklassieker in het jubileumjaar naar het internationale UCI 1.2 niveau. 

De eerste editie van de Omloop der Kempen werd in 1948 georganiseerd. In 74 jaar heeft de wedstrijd een  lange erelijst gekregen met daarop de meest aansprekende namen. Onder andere Jean-Paul van Poppel,  Niki Terpstra, Lars Boom, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Leontien van Moorsel wonnen in de  afgelopen jaren. Sinds 1954 is de Omloop der Kempen niet meer weg te denken uit Veldhoven. 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Met het jubileumjaar maakt de mannenklassieker van de Omloop der Kempen ook de stap naar het internationale UCI 1.2 niveau. In 2022 maakte de organisatie deze stap al met het 25e jubileum van de vrouwenklassieker. Promotie naar het UCI-niveau maakt het voor de organisatie mogelijk om meer buitenlandse ploegen te laten starten. Bij de vrouwenwedstrijd pakte dit al goed uit met afgelopen jaar wielerteams uit tien verschillende landen. 

“Met ons jubileum in het vooruitzicht vonden we dat naast de Omloop der Kempen voor vrouwen, ook onze mannenkoers weer naar een internationaal niveau moest” vertelt koersdirecteur John van den Akker. “Door de stap naar het UCI 1.2 niveau, kunnen onze Nederlandse wielertalenten zich meten met hun internationale concurrenten. We verwachten daarom bij de 75e editie weer teams uit heel Europa en zelfs daarbuiten te  kunnen verwelkomen in Veldhoven en de Kempen.”

VDL Groep is de nieuwe hoofdsponsor. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl