Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Visma strikt Cian Uijtdebroeks

Zaterdag 09 december 2023

Elite men - Cian Uijtdebroeks maakt per 1 januari 2024 de overstap naar Team Visma | Lease a Bike. Hij tekent een contract voor vier jaar, tot en met 2027.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd, liet Uijtdebroeks al zien dat hij een van de grootste talenten in de WorldTour is. Nadat hij in 2022 de Tour de l’Avenir won, de belangrijkste etappekoers voor beloften, werd hij dit jaar achtste in de Vuelta a Espana.

“We volgen Cian al sinds zijn juniorentijd”, licht sportief directeur Merijn Zeeman toe. “Toen de mogelijkheid kwam om Cian te contracteren per 1 december hebben we geen moment getwijfeld. Cian is een perfecte match voor ons team. Hij is enorm gretig om zichzelf op alle vlakken te ontwikkelen. We zijn blij dat hij voor ons en onze aanpak heeft gekozen.”

Die kans om te ontwikkelen zal hij bij Team Visma | Lease a Bike dan ook volop krijgen. “De komende jaren ligt de aandacht op beter worden en groeien. Hij kan leren van onze toprenners zoals Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Sepp Kuss. We zien in Cian een toekomstige leider van ons team”, zegt Zeeman.

Overigens ontkent Bora de overstap. De Belg zou nog tot en met eind 2024 onder contract staan.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl