Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Visma volop ambitie seizoen 2024 in

Donderdag 21 december 2023

Elite men - Team Jumbo-Visma wil schitteren in het klassieke voorjaar, gaat voor ritzeges in de Giro d’Italia, aast op een derde opeenvolgende Tour de France-eindzege en wil als titelverdedigers hoge ogen gooien in de Vuelta a España. "Dat zijn ambitieuze doelen die je van onze ploeg mag verwachten. Wij willen sportgeschiedenis blijven schrijven en dat doen we als we die doelen komend jaar samen verwezenlijken", vervolgt Zeeman. 

Met renners als Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Dylan van Baarle hoopt de ploeg hoge ogen te gooien in het klassieke voorjaar. De nadruk ligt daarbij op de monumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Wout van Aert: "Het blijft een droom om een van die monumenten te winnen en we gaan er weer alles aan doen om die droom te laten uitkomen". 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 

Giro d’Italia 

In de Ronde van Italië gaat Team Visma | Lease a Bike op jacht naar ritzeges. Met renners als Wout van Aert, Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks aan de start, moet de ploeg in staat zijn om meerdere etappes te winnen.  

Kooij: "Ik kan niet wachten tot de Giro. Ik ben groot geworden in het Development Team van deze ploeg, en het is mooi dat ik nu de kans krijg mijn sterke seizoen van 2023 een vervolg te geven in mijn eerste grote ronde".  

Tour de France 

In de Ronde van Frankrijk zal tweevoudig winnaar Vingegaard opnieuw op jacht gaan naar de eindzege. Dat zou een derde opeenvolgende winst betekenen in ‘s werelds grootste wielerwedstrijd, waarmee de Deen zich in een bijzonder rijtje renners zou scharen. Vingegaard: "Dat wordt natuurlijk niet eenvoudig. De concurrentie is groot, maar wij geloven ook in onze aanpak en we zullen zorgen dat we weer een goed plan hebben." In de selectie zijn voorlopig twee Nederlanders opgenomen: Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk.

Als titelverdediger zal Team Visma | Lease a Bike met ambities starten in de Vuelta a España. Hoe die ambities ingevuld moeten worden, komt later in het seizoen aan de orde. Zeeman: "Vorig jaar was natuurlijk historisch en als titelverdediger zijn we altijd ambitieus, maar onze concrete plannen voor de Vuelta zullen we later definitief bespreken." Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl