Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jakobsen combineert Tour met Giro in 2024

Maandag 08 januari 2024

Elite men - Fabio Jakobsen gaat in 2024 zowel de Tour de France als de Giro d'Italia rijden, zo liet zijn team DSM-firmenich-PostNL doorschemeren vandaag. Daarmee maakt de renner zijn debuut in de Italiaanse ronde.

Rudie Kemna laat namens de formatie weten:  “Kijkend naar onze doelen in de grote rondes willen we vooral tijdens de Giro d’Italia laten zien wie we als team zijn, door elke dag actief te zijn en de race te animeren. In de strijd om het klassement zullen we onze kaarten verstandig kiezen door slim en tactisch rijden; kijken hoe de race zich ontvouwt en tot welke positie we met deze aanpak kunnen komen. Hiervoor hebben we jongens als Romain Bardet, Max Poole – die veel van Romain kan leren – Chris Hamilton en Matt Dinham. Daarnaast zullen we ook op zoek gaan naar succes in de sprints, iets dat al jaren in het DNA van het team zit. We zullen daarom Fabio Jakobsen ondersteunen met een goede sprinttrein en samen jagen op resultaten in etappes”.

“Onze aanpak voor de Tour de France zal volledig gericht zijn op etapperesultaten, waarbij we iedere etappe willen meedoen om de zege. Met Romain, Warren en Fabio hebben we hier meerdere mogelijkheden met onze getalenteerde groep: of dat nu vanuit ontsnappingen is of met de sprints.”

Foto: © Sportfoto

Beeld

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl