Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Talloze kanshebbers in Egmond-Pier-Egmond

Woensdag 10 januari 2024

Offroad - Er kan aanstaande zaterdag weer met spanning worden gekeken naar de jaarlijkse strijd van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. De plek op het hoogste schavot bij de heren kan een prooi worden voor veel renners.

Vele ogen zijn gericht op Daan van Sintmaartensdijk, Thijs Zonneveld, de Belgen Timothy Dupont en nationaal Belgisch strandkampioen U23 Michiel Hillen, nationaal strandkampioen Jules de Cock, de jonkies Bruno van Beek en Raphaël Mouton. Daan van Sintmaartensdijk (Beat Cycling), leider in het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement, zegevierde eerder in de opener van het strandseizoen Noordwijk, Katwijk en twee keer in Ouddorp en stond ook als tweede op het podium op Texel en in De Panne. ‘’Het gaat de hele winter al lekker. Ik reed in Wijk aan Zee de minste wedstrijd van het strandseizoen, maar toen was ik verre van fit. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan in de Egmond-Pier-Egmond race, want ik heb daar nog nooit gereden. Egmond is natuurlijk wel de grootste strandrace ter wereld. Nu het de hele winter zo lekker gaat kijk ik daar wel naar uit, een mooie uitdaging.’’ Thijs Zonneveld is sinds zijn overstap naar Beat Cycling veelvoudig te vinden op het podium. Zo won hij de Strandrace van Texel en de Beach Battle in Wijk aan Zee. Deus met de vorm van Tijs Zonneveld zit het wel goed. Maar ook tweevoudig Europees strandkampioen Jasper Ockeloen en de huidige strandkampioen Coen Vermeltfoort alsmede de winnaar van vorig jaar Stijn Appel willen gaan voor de overwinning in Egmond. De 36-jarige Timothy Dupont won in 2016 en 2019 de strandrace en kan zich in een illuster rijtje fietsen. Alleen Sebastian Langeveld en Jan Weevers wonnen driemaal het fietsspektakel in Egmond aan Zee. De Belgische renner doet nog altijd mee voor de prijzen. Zo werd hij onlangs vierde op een zeer sterk bezet Belgisch Kampioenschap Beachrace. Noord-Hollander Ramon Sinkeldan (Alpecin-Deceuninc) en diens Belgische ploeggenoot Jonas Rickaert zijn ook van de Partij.

Laatbloeier Mariëlle Trouwborst

Mariëlle Trouwborst (KMC Team) uit Zoetermeer behaalde na de strandraces van Noordwijk, Texel en Wijk aan Zee en de drie overwinningen op de stranden van Ouddorp al zes bloementuilen. ‘’Ik kijk uit naar Egmond-Pier-Egmond. Kijken hoe ik me staande kunt houden tussen de profs’’, doelde zij op de komst van wellicht onder andere Riejanne Ockeloen-Markus (winnares Egmond 2023), veelvuldig nationaal- en Europees strandkampioen Pauliena Rooijakkers, ex-Europees strandkampioene Nina Kessler en de huidige Europees strandkampioene Tessa Neefjes. ‘’Ik ga in Egmond met het loopnummer op zondag ook voor het podium in het Combi-klassement’’, aldus Mariëlle Trouwborst. Naast Trouwborst zijn Riejanne Ockeloen-Markus (Team Visma-Lease a Bike) en Tessa Neefjes de favorieten bij de vrouwen.

Uniek bij de GP Groot Egmond-Pier-Egmond is dat je als recreant in het wiel kunt rijden van deze grote namen. Als recreant is het mogelijk t/m donderdag 11 januari in te schrijven voor de Late Bird, via www.gpgrootegmondpieregmond.nl. Op dit moment staan er al ruim 3.000 fietsers ingeschreven. Info: www.gpgrootegmondpieregmond.nl

Foto: Dan Rolandus

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl