Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lemmen is voor Visma op afspraak Down Under

Zaterdag 20 januari 2024

Elite men - Niet kopman Milan Vader maar nieuwkomer Bart Lemmen was de vooruitgeschoven post van Jumbo - Lease a Bike in de Santos Tour Down Under op Willunga Hill.

De oud-renner van West Frisia en VolkerWessels werd vijfde pal achter Julian Alaphilippe en op drie tellen van ritwinnaar Oscar Onley. In het klassement staat Lemmen zesde. Morgen wacht nog een selectieve slotrit op de renners.

De vijfde rit kende een lange en vlakke aanloop richting de voet van Willunga Hill, een obstakel dat twee keer moest worden bedwongen. In de laatste kilometers schoof Lemmen gezamenlijk met Milan Vader steeds iets op richting de kop van de koers. Nadat Lemmen eerst hoogstpersoonlijk enkele speldenprikjes pareerde, zette hij zichzelf bij het ingaan van de slotkilometer op kop van de groep der favorieten.

Vader zakte ietwat weg in de achtergrond, maar al het verrichte werk belette Lemmen er niet van om mee te spurten voor de zege. In het spoor van onder meer Julian Alaphilippe en de Britse dagwinnaar Oscar Onley reed de Nederlander naar een knappe vijfde stek. Door die prestatie ziet Lemmen zichzelf met nog één rit voor de boeg terug op de zesde plaats van het algemeen klassement.

Lemmen zelf vertelt zijn bevindingen over de snelle, maar vruchtbare rit. “De dag verliep redelijk gecontroleerd. Het lukte ons om Milan goed uit de wind te houden. We konden in een goede positie aan de tweede beklimming van Willunga Hill beginnen. Nadat er enkele demarrages werden geplaatst, lukte het me om stand te houden aan het front. Uiteindelijk had ik in de sprint net niet genoeg over om een podiumplaats te bemachtigen. Ik raakte een beetje ingesloten waardoor ik wat stilviel, maar ik heb zeker niets te klagen met dit mooie resultaat”, toont de 28-jarige renner zich een tevreden persoon.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl