Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldkampioenen winnen in veldrit Hamme

Zaterdag 27 januari 2024

Offroad - Fem van Empel en Mathieu van der Poel zijn winnaar geworden van de veldrit in Hamme. 

Van der Poel duldde in de slotfase geem tegenstand en reed naar zijn elfde overwinning van deze winter. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt stonden ook op het podium.

Bij de vrouwen leek Van Empel oppermachtig en bleef zo ongeslagen in de X2) Trofee. Lucinda Brand en Manon Bakker werden tweede en derde.

“Ik voelde me vandaag heel erg goed”, reageert Van Empel na afloop. “Op een parcours als dit, met veel diepe sporen in de grond, was het een voordeel om alleen te kunnen rijden. Op die manier kon ik steeds mijn eigen lijnen uittekenen. Ik probeerde dan ook om er vanaf de start een hoog tempo op te leggen. Ik ben blij dat dat gelukt is.”

Van Empel, die dankzij een zesde overwinning ongeslagen bleef in de X2O Badkamers Trofee-manches, bouwde haar voorsprong in het klassement uit tot bijna zeven minuten. “Ik durf absoluut nog niet te zeggen dat de eindzege al binnen is. Er volgen nog twee wedstrijden in Lille en Brussel, en daar zijn in principe nog tien minuten te winnen of te verliezen. Ik zal nog aan de bak moeten om mijn voorsprong in het klassement te verdedigen.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl