Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Yennick Wolthuizen tweede in Strandrace ’t Gorsje

Zondag 04 februari 2024

Offroad - Yennick Wolthuizen is tweede geworden in de strandrace ’t Gorsje van Ouddorp. De mountainbiker van Cyclingteam Flakkee moest in de A-categorie de Belg Tijl Pauwels voor zich dulden. Lennart van Houten finishte als derde. Cornelis Bakker uit Dirksland zegevierde in de B-categorie.

Hoewel de toppers zich spaarden voor het NK Strandrace een dag later in Renesse, kon de organisatie onder leiding van Wout Roos toch dik tevreden zijn over de opkomst van het aantal deelnemers. De Zeeuw Ramon Vleugel, de Belg Tijl Pauwels en Yennick Wolthuizen uit Ouddorp namen in de eerste ronde van de Strandrace ’t Gorsje in Ouddorp, de vierde wedstrijd van de RegioBeachraces, afstand van de grote groep. Tijl Pauwels demarreerde in de voorlaatste ronde en hield thuisrijder Wolthuizen aan het lijntje. Doch toen Pauwels nog een keer aanzette moest ook de coureur van Cyclingteam Flakkee het antwoord schuldig blijven. ‘’Het rondje was minder technisch dan de voorgaande drie strandraces in Ouddorp. Ik had in het begin van het seizoen een mindere start, maar naarmate het seizoen merk ik wel dat het steeds beter gaat. Voor mij misschien een opwarmer voor Renesse’’, aldus Yennick Wolthuizen.

Vierde RegioBeachrace van Ouddorp ‘t Gorsje (categorie A/B): 1. Tijl Pauwels (Meer, B.), 2. Yennick Wolthuizen (Ouddorp), 3. Lennart van Houten (Brielle), 4. Ramon Vleugel (Goes), 5. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 6. Cornelis Bakker (Dirksland), 7. Wout Roos (Middelharnis), 8. Matthijs Plat, 9. Jeroen Dhont (’s-Heer Abtskerke), 10. Frank Bax (Schiedam). Vrouwen: 1. Ilona Bakker, Anne van der Meeren (Zwaanshoek), 3. Patricia Doorn (Dirksland).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl