Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Solen naar zilver op WK Veldrijden

Zondag 04 februari 2024

Offroad - Keije Solen heeft bij de junioren zilver veroverd op het WK Veldrijden. De wereldtitel ging naar de Italiaan Viezzi.

Solen wist in de slotronde de Fransman Sparfel te achterhalen  ''De Italiaan Stefano Viezzi  en de Fransman Aubin Sparfel steken er al een winter lang wat bovenuit. Maar Sparfel kreeg een lekke band en toen kon ik opschuiven. Ik had het idee dat hij al wat stilviel, maar voor hem is dat wel zuur. Voor mij bepaald niet. Je kunt wel eens ontevreden zijn met een tweede plek, maar vandaag ben ik dat zeker niet. Dit is voor mij de ideale wijze om mijn seizoen af te sluiten

Senna Remijn (negende)kon zich niet in de strijd om de medailles mengen. In 2023 stond hij nog op het podium. "Ik ben wat ziek geweest en weet niet of het daaraan lag. Maar ik miste uiteindelijk de macht. Als eerstejaars op het podium en nu niet, het is niet anders. De perspectieven voor de toekomst zijn goed, we blijven werken aan de toekomst'' aldus de renner die per 1 september in het opleidingsteam van Alepcin_Deceuninck gaat rijden. 

Michiel Mouris was content met zijn presentatie: een zevende stek  "Als eerstejaars is dat prima, ook al was ik vooral de laatste weken goed. Deze klassering is zeker prima. Daar kan ik mee verder.  Na een mindere start kon ik blijven geven. Zeker op de machtsstukken. En daar rolt deze plek uit. Ik heb niet veel meegekregen van Keijes race, je moet je nu eenmaal goed concentreren op je eigen vorderingen. Wel heel mooi dat hij hier zilver wint.

Foto: © Sportfoto

RESULTATENEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl