Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tessa Neefjes Strandkampioen van Nederland

Zondag 04 februari 2024

Offroad - Europees strandkampioen Tessa Neefjes heeft op het NK Strandrace Renesse ook de nationale strandtitel aan de sterrentrui toegevoegd. De renster uit Wervershoofd was vooraf aan de sprint in een hevig gevecht gewikkeld met Mariëlle Trouwborst. Femke Markus stapte als derde op het podium.

De drie favorieten waren in het begin goed aan elkaar gewaagd, maar in de laatste ronde meewind leek Mariëlle Trouwborst op haar eerste nationale strandtitel af te stevenen, maar door in de finale van de 74 kilometer lange race langs het immer onberekenbare Noordzeestrand het verkeerde pad te kiezen wist de renster van KMC ineens Tessa Neefjes in haar wiel. In de sprint bleek Neefjes de snelste. ‘’Dit is balen, het scheelde niet veel’’, sprak Mariëlle Trouwborst haar ongeloof uit na haar tactische fout. ‘’Ik had langs het water moeten blijven rijden. Dom, ik ging te vroeg omhoog en reed me daar klem. Ik had echt een heel grote voorsprong, maar omhoog kwam ik in het mulle zand terecht en heb daar veel tijd verloren. Ik merkte dat ik ook sterker was, want ik was ook van hen weggereden.’’ Tessa Neefjes kon haar geluk niet op, zat op het Zeeuwse strand na haar inspanning en verbazing uit te blazen. ‘’De finale was echt superzwaar, want we zaten met Femke Markus en Mariëlle Trouwborst met z’n drieën. Mariëlle reed echt hard door. Ik dacht op de technische stukken in de finale aan te vallen, maar met de wind mee ging het heel hard en toen moest Femke eraf. Vervolgens reed Mariëlle vooruit, maar ik zag haar rijden. Toen dacht ik, als ik nog wat wil moet ik een andere lijn kiezen en hopen dat zij niet sneller is. Toen kwamen we in de laatste kilometer weer bij elkaar. Zij trok nog vol door en toen moesten wij met tegenwind nog door het mulle zand heen naar de finish en daar kon ik weer doorrijden. Ik had dit niet meer verwacht. Ik dacht echt dat Mariëlle ging winnen. Ik dacht, ik moet gewoon gokken en erin blijven geloven. Eigenlijk win ik veel wedstrijden tegen het einde en nu ook weer’’, straalde Tessa Neefjes.

Uitslag NK Strandrace Renesse voor vrouwen: 1. Tessa Neefjes (Wervershoof), 2. Mariëlle Trouwborst (Zoetermeer), 3. Femke Markus (Zwarte Kat), 4. Lola Bakker, 5. Tirza Wisse (Wieringerwaard), 6. Puck Pinxt (Amsterdam), 7. Michelle de Graaf (Alkmaar), 8. Barbara Tesselaar (Waarland), 9. Rozanne Slik (Bergen N-H), 10. Romana Carfora (Akersloot).Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl