Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

SD Worx nu met Kopecky aan het feest

Zaterdag 10 februari 2024

Women - Lotte Kopecky won in de derde rit van de UAE Tour haar allereerste bergetappe ooit. “Dit is crazy. Ik had hier vooraf van gedroomd. Ik hoopte om hier te winnen, maar om het dan ook waar te maken… Dit is de perfecte vertrouwensboost met het oog op de klassiekers.”

Team SD Worx-Protime controleerde in de rit die over het klassement uitsluitsel zou brengen. Een vroege vlucht kreeg niet veel ruimte van Femke Markus, Femke Gerritse en Barbara Guarischi. In het begin van de slotklim dunde Lorena Wiebes het peloton verder uit. Daarna versnelde Gaia Realini. Lotte Kopecky schoof meteen mee in het spoor van de Italiaanse. In een elitegroepje met Mavi Garcia, Gaia Realini en Neve Bradbury hield de wereldkampioene goed stand. Op 2,8 kilometer van het einde versnelde Bradbury en zij sloeg meteen een kloofje. Even later reed Kopecky terug naar de Australische toe, waarop ze oppermachtig naar de zege sprintte en de leiderstrui overnam van ploeggenote Wiebes.

“Dit is mijn eerste bergoverwinning ooit. Dit is crazy”, aldus Kopecky. “Ik was heel gemotiveerd. Ik had er vooraf wel een doel van gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan op Jebel Hafeet. Ik voelde dat de ploeg veel vertrouwen in mij had en ik had de klim ook goed bestudeerd wat betreft de stijgingspercentages. Natuurlijk had ik hier vooraf op gehoopt, maar om het dan ook waar te maken... Dit is heel goed voor het vertrouwen. Dit doet altijd pijn aan de benen. Op een klim kan je je het ene moment nog goed voelen en dertig seconden later nagenoeg ontploffen. Daarom dat ik nog niet aan de overwinning dacht en gewoon kilometer per kilometer keek hoe ik me voelde. Toen Bradbury ging, panikeerde ik even, maar gelukkig vond ik snel het goede ritme terug. Toen ik op haar naderde, had ik toch wel ergens het vertrouwen dat ik kon winnen. Ik ben hier heel blij mee.”

“Het zou mooi zijn om morgen veilig door te komen en dan de eindoverwinning op zak te steken”, vervolgde Kopecky. “Dit had ik niet meteen verwacht. Maar dit is alleen maar goed voor het vertrouwen en de motivatie. De conditie is uiteraard goed. Als je nu nog geen bepaald niveau hebt, kom je er ook niet meer voor het klassieke voorjaar. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn nog ver weg, maar ik denk wel dat ik goed op schema zit gezien de trainingsopbouw die ik achter de rug heb en de trainingen die nog moeten komen.”

Sportief manager Danny Stam is tevreden met de progressie van de wereldkampioene. “Dit is een hele mooie zege. We hadden er stiekem vooraf op ingezet. Maar dat ze het dan ook gewoon waarmaakt, is gewoon fantastisch. Jebel Hafeet is toch een zware klim. Dit is een voorbereidingswedstrijd op het klassieke voorjaar. Deze prestatie toont aan dat het de goede richting uitgaat met Lottes vormpeil. Dat we drie zeges op rij pakken, is iets waar we heel tevreden over zijn. Morgen volgt nog één zware dag, maar deze wedstrijd is nu al geslaagd.”

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl