Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij wint direct in Spanje

Zondag 11 februari 2024

Elite men - Olav Kooij is winnaar geworden van de Clasica de Almeria. De renner van Jumbo-Visma versloeg de Italaan Moschetti in de sprint.

Dit was de eerste wedstrijd voor Kooij van 2024.

“Op de finishlijn voelde ik me misschien iets te zegezeker.”, lacht Kooij na afloop. “Toen ik links keek, zag ik Matteo Moschetti naast me. Achteraf gezien had ik vroeger moeten kijken of er nog een bedreiging was, maar dat soort fouten horen bij een seizoensopener. In de volgende wedstrijden zal ik zeker sprinten tot op de streep om situaties als dit te voorkomen. Gelukkig bleef het nu zonder gevolgen.”

 “Het is leuk om het seizoen aan te vatten met een overwinning”, voegt hij eraan toe. “In zo’n eerste wedstrijd is het altijd even wennen, natuurlijk. Het koersritme ontbreekt en dat merk je. Door de vele rotondes was het ook niet eenvoudig om bij elkaar te blijven. Ik besloot om het via de linkerkant te proberen, wat me veel krachten kostte. Gelukkig kwam Wout op het perfecte moment om me te lanceren richting de sprint. Ik ben blij dat ik het kon afmaken, want de ploeg reed zeer sterk. Julien bewees vandaag een enorme versterking voor de ploeg te zijn. Wat hij liet zien in achtervolging op de koplopers was mooi.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl