Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal wil naar Pro Series

Dinsdag 13 februari 2024

Elite men - “Volgend jaar willen we met de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal toetreden tot de ProSeries. Als dat lukt zijn we sportief gezien nog interessanter voor de topteams en kunnen we tegelijkertijd op commercieel vlak meer bieden aan onze partners en sponsoren,” aldus bestuursvoorzitter André Homma.

“In Nederland is er momenteel geen koers actief op dit niveau. We weten dat we het als organisatie aan kunnen. We vinden dat we mooi passen in het rijtje van koersen als de Brabantse Pijl en Parijs-Tours. We zijn dan de enige Nederlandse wedstrijd die op het niveau van ProSeries uitkomt, zowel bij de mannen- als de vrouwenkoers.”   

Dit jaar wordt Veenendaal-Veenendaal verreden op vrijdag 17 mei (vrouwen) en zaterdag 18 mei (mannen) met start en finish in het centrum van Veenendaal. Tussen de passages in Veenendaal door zijn er diverse jeugd- en amateurwedstrijden. Bovendien zijn er op beide dagen verschillende activiteiten voor jong en oud in het centrum van Veenendaal.

Het is niet de eerste keer dat Veenendaal-Veenendaal een stap omhoog wil zetten, tot nog toe werd die ambitie niet waargemaakt. Integendeel: de wedstrijd verloor juist de speciale status en staat nu formeel op gelijke hoogte als bijvoorbeeld de Volta Limburg Classic. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl