Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn blijft langer aan de kant

Dinsdag 13 februari 2024

Elite men - Taco van der Hoorn, die tijdens de Ronde van Vlaanderen 2023 zwaar ten val kwam, heeft nog steeds last van de gevolgen van zijn zware hersenschudding. Daardoor kan de Nederlander nog altijd niet deelnemen aan wedstrijden.

De 30-jarige Nederlander ondergaat nog steeds een lange periode van revalidatie, met een geleidelijke vooruitgang. Wel kon de etappewinnaar van de Giro d’Italia 2021 zich voor het eerst sinds zijn valpartij aansluiten bij zijn teamgenoten tijdens het trainingskamp van Intermarché-Wanty in Albir (Alicante, Spanje) in januari. De ontsnappingsspecialist, die nog steeds niet volledig is hersteld en nog niet opgewassen is tegen de zware belasting van collectieve trainingsritten, kon solo trainen, bepaalde trainingen volgen in gezelschap van de ploegleiders, deelnemen aan de feedbacksessies met technische partners en woon de officiële teampresentatie bij.

Hoewel de datum van zijn terugkeer in de competitie onzeker blijft en nauwlettend in de gaten wordt gehouden door het prestatieteam van Intermarché-Wanty, analyseert Van der Hoorn de voortgang van de afgelopen maanden met optimisme.

“Ik was erg blij om voor het eerst sinds mijn crash bij het team te komen, om samen met de staf en renners verenigd te zijn in hun voorbereiding op seizoen 2024, dat helaas zonder mij begon vanwege de gevolgen van mijn hersenschudding. De afgelopen maanden wisselde ik hoop en twijfel af, met soms snelle progressie, maar ook weken waarin ik leed en gedwongen werd te rusten. Nu kan ik elke dag fysieke activiteiten doen en regelmatig korte fietstochten maken. Ik volg nauwgezet het advies van de artsen om mijn herstel te bevorderen. Voorlopig hebben we geen zekerheid over de duur van mijn niet beschikbaarheid, voordat ik mijn fysieke capaciteiten zal herstellen die stabiel genoeg zijn voor een hoge trainingslast. Deze vraagtekens zorgen soms voor frustratie, maar ik probeer me te concentreren op de bemoedigende aspecten en de positieve evolutie op de lange termijn. ''Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl