Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU vangt Bert-Jan Lindeman op bij Rabobank DT

Woensdag 27 november 2013

Elite men - Bert-Jan Lindeman rijdt komend seizoen bij het Rabobank Development Team van teammanager Arthur van Dongen. De Drent reed de afgelopen twee jaar bij Vacansoleil-DCM, maar slaagde er niet in een nieuwe ploeg te vinden voor komend seizoen.

Omdat de KNWU - die het Rabobank Development Team onder haar vleugels heeft - de relatief jonge Lindeman (24) een vangnet wil bieden, kan de renner terecht bij de opleidingsploeg. Lindeman was ook nog in gesprek met Team Piels, maar liet deze formatie weten voor Rabobank te hebben gekozen. Teammanager Arthur van Dongen. "Gezien de situatie in het profpeloton willen we voorkomen dat een jongen als Bert-Jan buiten de boot komt te vallen. Hoewel hij al twee jaar prof is geweest, is er op het gebied van training en dergelijke zeker nog wel een stap te maken voor hem." Lindeman zal een programma rijden met de zwaardere profkoersen daarin opgenomen, zoals de Ronde van Drenthe en de Volta Limburg Classic. Zo krijgt hij de gelegenheid om opnieuw een plek op het hoogste niveau af te dwingen. Van Dongen wil het vooroordeel weg nemen dat er bij zijn ploeg alleen nog plaats is voor beloften. "We willen renners opleiden en geven hen daarbij soms drie of vier seizoenen de kans om hogerop terecht te komen, we willen wat dat betreft een springplank zijn. Maar een oudere belofte als Floris Gerts is bij een goed seizoen in 2014 bijvoorbeeld ook wel welkom het jaar daarop, ook al is hij dan elite-renner.

Unieke kans

De renner zelf is blij met zijn plek in het team. "We gaan een mooi programma samenstellen. Ik wilde gewoon echt graag blijven koersen en nu krijg ik een unieke kans om mezelf verder te ontwikkelen en stappen voorwaarts te maken richting de profs. Het werken met deze groep jonge gedreven renners lijkt me een leuke en uitdagende combinatie."

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl