Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drie keer is scheepsrecht voor Kooij in UAE Tour

Vrijdag 23 februari 2024

Elite men - Olav Kooij is winnaar geworden van de vijfde etappe in de UAE Tour. De renner van Jumbo was deze keer wel sneller dan Tim Merlier, die de eerste twee sprintkansen benutte.

In de slotfase kwam Kooij aan de rechterkant van de weg als een komeet naar voren. Net een fractie eerder dan Merlier drukte hij uiteindelijk zijn wiel over de streep.

“Het duurde erg lang voordat de verlossing kwam”, beschrijft Kooij de momenten vlak na de sprint. “Ik wist niet zeker of ik gewonnen had. De ontlading was door het lange wachten echter niet minder groot. Het deelnemersveld is erg sterk en alles moet meezitten om hier in de UAE Tour voor de zege te kunnen strijden. Dat was vandaag het geval. Ik zat goed van voren op de laatste rotonde, vanwege het goede werk van het team. Uiteindelijk wrong ik me in het wiel van Mark Cavendish. Er ontstond vervolgens een gaatje en ik zag mijn kans schoon.”

De 22-jarige spurter greep zo dus zijn tweede overwinning van het seizoen, waarmee de zegeteller van Team Visma | Lease a Bike wordt opgeschroefd naar drie. “Ik schrijf deze winst hoog aan. Niet in de laatste plaats omdat de concurrentie hier ook erg sterk is. Het is een erg fraaie overwinning die me veel vertrouwen geeft richting de rest van mijn seizoen. Het doet me deugd dat ik het werk van de ploeg nu kan belonen. We kwamen naar hier voor een ritoverwinning en we kunnen nu stellen dat dat gelukt is”, vertelt Kooij.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl