Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Het Nieuwsblad voor Vos

Zaterdag 24 februari 2024

Women - De Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen is gewonnen door Marianne Vos. De renster van Visma-Lease a Bike versloeg Lotte Kopecky in de sprint met vier.

Shirin van Anrooij werd vierde. Achter dit kwartet werd Thalita de Jong vijfde, Demi Vollering zesde.  

Voor Vos was dit de eerste overwinning en deelname in het Nieuwsblad, omdat ze in het verleden vaak in de veldritwinter actief was.

Vos was blij met de winst. ''Deze overwinning betekent veel voor mij, zo te debuteren daar had ik niet van kunnen dromen. Na een zware koers was het afwachten wat ik in de benen had. Ik ging ervan uit dat Lotte Kopecky het zou proberen, uiteindelijk waren we met een mooi groepje. Je wilt maximaal meedoen als je terugkeert. Daar leef je naar toe.''

''Het was een erg zware wedstrijd”, gaat de drievoudige wereldkampioene verder. “Iedereen wist hoe sterk Kopecky was. Onderweg gaf ze blijk van over een stel goede benen te beschikken. Het was duidelijk dat ze het ging proberen op de Kapelmuur en op de Bosberg. Het was dan ook alle zeilen bijzetten om haar daar te kunnen volgen. Uiteindelijk hoopte ik dat ik in de sprint nog een extra versnelling zou hebben. Dat was gelukkig het geval.”

Vos kende geen zorgeloze wintermaanden. In augustus 2023 werd de Nederlandse nog geopereerd aan haar liesslagader. Daarna volgde er een lange revalidatie. “Het is heel mooi om te zien hoe mijn familie, mijn vriendin en mijn vrienden meeleefden in dit verhaal. Het was een lange weg om hier terug te staan, maar ik heb me optimaal kunnen voorbereiden op deze seizoensstart. Ik ben heel blij”, besluit ze.

Foto's: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl