Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leo van Vliet ambassadeur Ronde van Limburg

Maandag 26 februari 2024

Elite men - De organisatie van de Ronde van Limburg heeft Leo van Vliet bereid gevonden ambassadeur te worden van deze wielerklassieker. Daarmee wil de oud-winnaar van deze ronde, de voormalig prof  en huidig koersdirecteur van de Amstel Gold Race zijn betrokkenheid bij de wielersport in de meest zuidelijke provincie van Nederland én het vaderlandse wielrennen kracht bijzetten.

Van Vliet won de amateurklassieker zelf in 1977 en ook voor hem betekende dat een opstapje naar het profpeloton, zoals de wedstrijd dat  de afgelopen decennia ook was voor coureurs als Ramon Sinkeldam, Johnny Hoogerland, Henk Lubberding, Gerben Karstens en Tourwinnaar Jan Janssen. Nadat de wedstrijd drie jaar lang – door onder andere COVID-19 – niet georganiseerd kon worden, is de Ronde van Limburg nu terug als wedstrijd uit de gezamenlijk beloftencompetitie van de Vlaamse en Nederlandse wielerbond: de U23 Racing Series. En kan er – met de morele steun van Van Vliet – verder gebouwd worden aan de toekomst van de wielersport in Limburg en Nederland. 

Voor Van Vliet was de winst in Limburg een startpunt naar meer. De Zuid-Hollander zou ook nog wedstrijden als Gent-Wevelgem,  de Vierdaagse van Duinkerken en ritten in de Tour de France, Parijs-Nice en het Criterium du Dauphiné winnen. Na zijn actieve loopbaan was Van Vliet als bondscoach van de Nederlandse profrenners actief en hij is al jaren de koersdirecteur van de Amstel Gold Race. Daar mag vanaf nu dus de titel ambassadeur van de Ronde van Limburg aan toegevoegd worden.

De komende editie staat voor komende zondag op de rol.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl