Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tour start met tijdrit dertien kilometer door Utrecht

Donderdag 28 november 2013

Elite men - De Tour de France gaat in 2015 van start met een individuele tijdrit over dertien (13,7) kilometer, dat heeft organisator ASO laten weten bij een presentatie in Parijs. Die gaat vooraf aan de voorstelling die later vandaag in Utrecht wordt gehouden.

Start en finish zijn op het Jaarbeursplein voorzien. De tweede etappe - vanwege de lengte van de openingstijdrit wordt een dag eerder niet over een proloog gesproken - gaat van start vanuit Utrecht. De finishplaats wordt in een later stadium bekend gemaakt. Christian Prudhomme , directeur van de Tour de France  toonde zich enthousiast over de tweede opeenvolgende Tourstart buiten Frankrijk: "Nederland is een belangrijke natie binnen de wielersport en heeft een rijke geschiedenis in de Tour de France.  In Utrecht is de fiets een belangrijk vervoersmiddel, hun relatie met de fiets is gewoon inspirerend."

Vanaf de Jaarbeurs, via Station Vaartsche Rijn, zetten de renners koers naar stadion Galgenwaard. Vandaar gaan ze richting het noorden en passeren ze het kloppend hart van de Utrechtse kenniseconomie: Utrecht Science Park. Het parcours gaat verder door naar businesspark Rijnsweerd. Via de Maliesingel koersen de renners vervolgens door het Museumkwartier van Utrecht met musea als het Centraal Museum en het Spoorwegmuseum. De finish is bij Utrecht Centraal Station, waar de grootste fietsenstalling van de wereld wordt gebouwd.

Tweede etappe

De tweede etappe gaat zondag 5 juli van start met een neutralisatie van ruim 9 kilometer grotendeels door de oude binnenstad, onder de Domtoren door. Vervolgens koersen de renners over het oudste fietspad van Nederland, de Maliebaan. Daarna zal de officiële wedstrijd van start gaan in de omgeving ‘t Goylaan en volgt nog een rit van ruim 20 kilometer. Een belangrijke deel van de route gaat door de grootste nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn. Waar de etappe na Utrecht naar toe gaat is nog niet bekend. Dat geldt ook voor het aantal kilometers dat afgelegd gaat worden op zondag.


Belangrijke data Grand Depart Utrecht :

• woensdag 1 juli : Opening van de permanente woning en het perscentrum in de  Jaarbeurs Utrecht .
• donderdag 2 juli : Teampresentatie in Park Lepelenburg .
• zaterdag 4 juli : ( . Clm.ind 13.7 km ) eerste etappe: Utrecht-Utrecht 

• zondag 5 juli : start van de tweede etappe , Utrecht- ?

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl