Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Salverda Ster van Zwolle wordt internationaal feestje

Zaterdag 02 maart 2024

Elite men - De Salverda Ster van Zwolle is gewonnen door de Deen Nicklas Pedersen, die daarmee de overmacht van TdT-Unibet wist af te ronden. De formatie van Bas Tietema zat met vier renners mee van voren in een eerste groep.

Pedersen won solo en achter hem hielden de Belgen Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck) en Vlad van Mechelen (DSM-firmenich-Post-NL) de Nederlander van het podium. Victor Broex van Metec-Solarwatt was de beste landgenoot op de vierde stek. 

Er reed al tussen Luttenberg en Dalfsen een omvangrijke groep weg op de Oude Twentseweg. Beetje bij beetje dunde die groep verder uit. Ook Coen Vermeltfoort zag in de buurt van Nieuwleusen zijn kansen op een vierde overwinning in rook opgaan. ''Ik maak daar een beginnersfout, ik zat te ver van achteren en zie ze zo van me weg rijden. We zijn tot op het laatst renners wezen oprapen, maar voor de voorste plekken deed ik nooit meer mee. Zonde want de benen waren wel goed.''

Voorin wachtte de koers op niemand en beetje bij beetje bleek TdT-Unibet de sterkste formatie in de breedte te hebben. Met vier man gingen zij de finale in van Kampen naar Zwolle: de later winnaar Nicklas Pedersen vond er Jelle Johannink, Abram Stockman en Martijn Budding aan zijn zijde. Vervolgens was het wachten op de ultieme uitval en die kwam van Pedersen. '' Ik bewijs dat ik meer ben dan een sprinter. Ik kon direct een mooie kloof slaan en mijn eigen tempo rijden. Met drie ploeggenoten erachter wist ik dat daar het tempo telkens zou wisselen terwijl ik 'steady' door kon rijden. Met deze overwinning ben ik heel blij. Ik put hier veel vertrouwen uit voor de komende koersen, maar betaal hier ook de ploeg terug voor het vertrouwen. We zijn een hecht team waar ik me op mijn plek voel. Dan is dit wel een mooie manier om dit team te bedanken'' aldus de 30-jarige Deen. 

Metec-Solarwatt was de 'best of the rest' in Zwolle. Victor Broex won de Schagen Infra tussensprint en was vierde, Tim Marsman kreeg voor de tweede keer de Prijs voor de Strijdlust: de Fedor den Hertog Trofee. Marsman sprak van een troostprijs. ''We waren voor meer gekomen, maar aan de andere kant hebben we er alles aan gedaan om koers te maken. Waar het kon de boel op de kant gezet en ervoor gekoerst tot het laatst. Jammer genoeg verloren we Roy Hoogendoorn onze sprinter door materiaalpech, dat maakte dat we de finale anders ingingen. We probeerden aan te vallen, maar TdT-Unibet had de wedstrijd onder controle en gaven die positie niet uit handen. Al met al ben ik tevreden met de vorm en de inzet, maar niet met het resultaat.'' 

Foto's: © Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl