Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZLM Tour maakt etappeschema 2024 bekend

Woensdag 06 maart 2024

Elite men - De ZLM Tour, die wordt verreden van 5 tot en met 9 juni, start dit jaar met een individuele tijdrit over 13 kilometer in het Zeeuwse Westkapelle (gemeente Veere). Al vijf teams uit de WorldTour hebben hun deelname aan Nederlands belangrijkste meerdaagse etappewedstrijd voor profs toegezegd.

Westkapelle is eerder in 2017 de startplaats geweest van de ZLM Tour. Destijds toonde Primoz Roglic zich de sterkste in de individuele tijdrit in het Zeeuwse dorp. Een dag later trekt het peloton opnieuw door Zeeland. Die dag start de etappe in Middelburg en wordt er gefinisht in Wissenkerke, gemeente Noord-Beveland. Wanneer de wind een beetje meewerkt, belooft dit een loodzware rit met waaiers te worden op de wegen van de vroegere Ronde van Midden-Zeeland (later Tacx Pro Classic). De finale van deze etappe voert de renners bovendien meerdere keren over de kasseistrook van Geersdijk, die vroeger ook altijd opgenomen was in het parcours van de Ronde van Noord-Beveland. Het is daarmee een echte klassieke Zeeuwse rit die recht doet aan de Zeeuwse wielerhistorie.

Inmiddels zijn ook de namen van de eerste deelnemende teams bekend. WorldTour teams Visma-Lease a Bike, dsm-firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché-Wanty zijn al ingeschreven. 

Verder zijn ook de Pro-Continentale teams Tour de Tietema, Flanders-Baloise, Bingoal, Burgos, Bardiani, Tüdor, Corratec en Polti-Kometa van de partij. Daarmee ontvangt de ZLM Tour in 2024 ten minste vijf WorldTour teams en in totaal dertien profteams aan de start. Startende renners zijn door de ploegen nog niet vrij gegeven, maar de organisatie verwacht van elke ploeg zeker weer een snelle sprinter, zoals Olav Kooij (Visma), Mark Cavendish en/of Cees Bol (Astana), Arvid de Kleijn (Tüdor), Fabio Jakobsen of Casper van Uden (dsm), Jasper Philipsen of Kaden Groves (Alpecin) en Gerben Thijssen en oud-winnaar Mike Teunissen van Intermarché.

Het rennersveld wordt aangevuld met een aantal sterke binnen- en buitenlandse continentale formaties, waardoor ook diverse Nederlandse talentvolle jonge renners aan de start komen. 

Brabant en Limburg

Na de twee etappes in Zeeland, gaat de ZLM Tour verder in Brabant en Limburg. Op vrijdag start de derde etappe in Schijndel en rijdt het peloton naar het Limburgse Buchten. In het weekend trekken de renners door West-Brabant, met op zaterdag start en finish in Roosendaal en zondag in Oosterhout. Vorig jaar ging de etappezege in Roosendaal naar Arvid de Kleijn, terwijl in Oosterhout Olav Kooij naar de zege sprintte en de winst in het eindklassement veilig stelde. Beide coureurs wonnen deze week een etappe in Parijs-Nice.

 Het complete etappeschema van de ZLM Tour 2024 ziet er als volgt uit:

5 juni Tijdrit Westkapelle

6 juni Etappe Middelburg - Wissenkerke

7 juni Etappe Schijndel - Buchten

8 juni Etappe Roosendaal - Roosendaal

9 juni Etappe Oosterhout - Oosterhout

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl