Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drentse 8 is voor Sofie van Rooijen

Zaterdag 09 maart 2024

Women - De Drentse 8 is gewonnen door Sofie van Rooijen van VolkerWessels. 

De Nederlandse won voor Chara Consonni en Rachele Barbieri.

De 21-jarige renster van het VolkerWessels Women's Pro Cyclingteam wist de overtalsituatie van haar team uitstekend uit te spelen. Vijf van de zes vrouwen van VolkerWessels maakten deel uit van de beslissende kopgroep van 24 vrouwen en zorgden samen voor een prachtige sprinttrein. De snelle Van Rooijen werd perfect gelanceerd en won, ook een beetje tot haar eigen verbazing. Op de finishlijn in Dwingeloo versloeg ze de Italianen Chiara Consonni en Rachele Barbieri.

De wind had op grote delen van het parcours vrij spel. Al onderweg naar Ansen in de eerste negen kilometer, kwam er tekening in de strijd en viel het peloton in verschillende stukken uiteen. Uiteindelijk bleven vooraan 24 rensters over. Anniek Mos uit Ruinen won de eerste premiesprint van de koers en kon lang het tempo in de kopgroep volgen, maar moest in de laatste omloop capituleren en eindigde als allerlaatste. Maar wel met de sprinttitel van de gemeente Westerveld en een mooie prijs op zak.

Ook knap was de vierde plek van eerstejaars Silje Bader.

De Drentse Acht werd zonder politiebegeleiding verreden om een zevental omlopen buiten de start- en finishplaats waar men alleen de start en de afloop zag. Door de wind viel de groep snel in waaiers uiteen in deze opwarmer voor de Miron Ronde van Drenthe (Women's WorldTour)  op zondag. 

Foto's: © Sportfoto - Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl