Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kasseienomloop van Exloo voor Abma

Zaterdag 09 maart 2024

Elite men - Elmar Abma is winnaar van de Kasseienomloop van Exloo geworden. Die wedstrijd stond voor de eerste keer sinds 2013 weer op de kalender.

De renner van VolkerWessels reed weg uit een kopgroep van vijf en soleerde naar de winst.

Niek Hoornslang maakte het succes voor VolkerWessels compleet, derde werd Maxime Duba van Parkhotel. Ook Guillaume Visser (Diftar) en Lars Loohuis (BEAT) zaten in de finale van voren mee.

Als gevolg van de keienstroken maar zeker ook door de wind brak de wedstrijd vanaf de start open. In de beginfase liepen telkens de eerste groepen samen, maar al snel bleek de wedstrijd een slijtageslag.

De ontsnapping die het leek te gaan halen was de uitval van Meindert Weulink (Parkhotel), Elmar Abma, Niek Hoornsman, Coen Vermeltfoort, Max Kroonen (VolkerWessels), Victor Broex, Axel van der Tuuk, Tim Marsman (Metec-Solarwatt), Sebastian Oranje (Tempo), Tijmen Eising en Martin Pluto (BEAT).

Abma reed in de finale weg maar toen waren er al nieuwe namen van voren. Vanuit de al genoemde kopgroep van vijf ging hij opnieuw aan en daarop had de concurrentie geen antwoord. ''We zaten goed in de koers ook in de finale met altijd Coen Vermeltfoort als zekerheid in de sprint erachter. Ik moet wel zeggen dat ik er even door zat toen ik een eerste keer had aangevallen, maar in de laatste drie kilometer kwam het goede gevoel terug en toen ben ik nog eens aangegaan. Dat was de beslissende aanval.''

Abma, als junior al Nederlands kampioen bij de junioren op de weg, boekte zijn eerste grote zege bij de elite/beloften. ''Een heel mooie overwinning, waar ik heel blij mee ben. Bij VolkerWessels voel ik me ook zeer op mijn plek. In deze ploeg wil men altijd koers maken en daar houd ik ook van.''

Foto: © Rudie Ottens

1. Elmar Abma (VolkerWessels) 144 km in 3.12.47, 2. Niek Hoornsman (VolkerWessels) 0.08, 3. Maxime Duba (Parkhotel Vakenburg), 4. Guillaume Visser (Diftar), 5. Lars Loohuis (BEAT) 0.32, 6. Roy Hoogendoorn (Metec-Solarwatt), 7. Bert-Jan Lindeman (VolkerWessels), 8. Mike Bronswijk (Diftar), 9. Peter Schulting (Diftar), 10. Hidde van Veenendaal (Metec-Solarwatt) 0.40, 11. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) 0.54, 12. Victor Broex (Metec-Solarwatt), 13. Mathis Avondts (Bel), 14. Casper van der Woude (Metec-Solarwatt), 15. Marvin Peters (Diftar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl