Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse successen in Cape Epic duren voort

Maandag 18 maart 2024

Offroad - Hans Becking en Wout Alleman (BUFF-MEGAMO) wonnen de eerste etappe van de  Absa Cape Epic 2024, terwijl Anne Terpstra en Nicole Koller (GHOST Factory Racing) fase 1-winnaars waren in de Aramex Women's-categorie in Saronsberg Cellar in Tulbagh .

Zowel de heren- als de damesrace werden afgesloten met spannende sprints na behoorlijk wat kat-en-muisspel in de slotkilometers. Becking en Alleman, uit respectievelijk Nederland en België,  hadden de volledige controle van start tot finish. Men finishte met twee seconden voorsprong op Nino Schurter en Sebestian Fini (World Bicycle Relief). Toen de vier renners de finale ingingen, snelde Alleman naar de lijn met Schurter in de achtervolging. Helaas voor het World Bicycle Relief-paar brak de ketting van Fini, waardoor BUFF-MEGAMO naar de etappezege reed. Schurter en Fini blijven in de gele trui van de algemene leiders, één minuut en 10 seconden voorsprong op de als tweede geplaatste Toyota-Specialized-NinetyOne (Matt Beers en Howard Grotts) en 90 seconden voorsprong op de als derde geplaatste BUFF-MEGAMO in het klassement.

“Ik ben super blij met de etappezege”, aldus Becking. “Gisteren begonnen we hoog met het podium en na ongeveer 30 km vandaag vertelde ik Wout dat het een heel goede dag voor ons zou worden. We hadden een goed tempo en het werkte perfect. Nino en Sebastian waren echter gewoon te sterk om te laten vallen. Nog zes dagen te gaan en ik ben blij dat ik al twee podiumplaatsen op zak heb.”

Anne Terpstra won met Nicole Koller na de proloog ook de eerste etappe.