Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Huub Artz wordt prof in 2025

Dinsdag 19 maart 2024

Elite men - Huub Artz heeft zijn toekomst voor de twee volgende seizoenen aan de structuur van Jean-François Bourlart verbonden. De 21-jarige Nederlander van het Continentale Development Team Wanty-ReUz-Technord wordt vanaf 2025 prof bij World Team Intermarché-Wanty, waar hij een contract tekende tot minstens eind 2026.  Zijn opleiding genoot hij bij Metec-Solarwatt.

Artz, die sinds zijn komst in de Waalse structuur in 2024 regelmatig voor profwedstrijden geselecteerd werd, kon zich meteen met zijn aanvallende koersstijl onderscheiden. Een temperament dat beloond  werd met een podium in de koninginnenrit van de Ronde van Oman, waar hij na een lange ontsnapping de derde plaats achter Adam Yates en Jan Hirt behaalde op de top van de Green Mountain.

Als man voor het klassieke werk trok Huub Artz ook in dienst van de ploeg in de aanval zoals in Le Samyn, waar hij zijn kopman Laurenz Rex aan de overwinning hielp. Op zondag 17 maart schonk hij  Wanty-ReUz-Technord op atypische manier een podiumplaats in de Dorpenomloop Rucphen. Na een 60 kilometer lange ontsnapping die door het peloton teniet gedaan werd, streed hij uiteindelijk in een massasprint voor de zege en eindigde hij op de tweede trap van het podium.

Huub Artz wordt zo de vierde renner van Wanty-ReUz-Technord die naar het World Team Intermarché-Wanty promoveert. Hij treedt in de voetsporen van Francesco Busatto, Alexy Faure Prost en Roel van Sintmaartensdijk, die alle drie in januari 2024 prof werden na een seizoen in de opleidingsploeg onder leiding van Kévin Van Melsen.

Huub Artz: “Mijn progressie is in een stroomversnelling gegaan sinds ik bij Wanty-ReUz-Technord aangesloten ben, ook al heb ik naar mijn mening niet veel aan mijn dagelijkse routine veranderd. Ik heb mijn trainingsvolume ietwat verhoogd met mijn nieuwe trainer Adriaan Helmantel, die perfect kan inschatten welke arbeid ik aankan om het trainingseffect te maximaliseren en stapsgewijs mijn fysieke capaciteiten te vergoten. Dankzij deze omkadering is mijn kinderdroom om profwielrenner te worden de afgelopen maanden een realistisch doel geworden. Ik was dan ook ontzettend gemotiveerd om vanaf mijn eerste trainingskamp met Intermarché-Wanty indruk te maken tussen de profs. Ik kreeg de kans om de kamer te delen met Boy van Poppel, op wie ik kon rekenen om me op alle vlakken advies te geven en om mijn jeugdig enthousiasme ietwat te temperen. Boy is één van de vele ervaren personen binnen het team van wie ik al ontzettend veel geleerd heb. Na het trainingskamp heb ik mezelf ook kunnen verrassen in mijn eerste wedstrijd met het World Team, de Ronde van Oman. Het was heel bijzonder om de slotkilometer van de koninginnenrit op kop van de koers in te gaan en uiteindelijk een podiumplaats te behalen. Mijn ontwikkeling verloop momenteel aan een sneltempo, maar ik blijf bewust met mijn voeten op de grond. Ik prijs de structuur van Intermarché-Wanty voor de aanpak waarmee ze mijn ontwikkeling vanaf dag één bevordert en daarom wilde ik erg graag mijn toekomst aan het team verbinden om samen te blijven groeien.”

Foto: © SportfotoTags: gh

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl