Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bouwman wint in Coppi e Bartali

Donderdag 21 maart 2024

Elite men - Koen Bouwman is winnaar geworden van de derde rit van de Settimana Coppi e Bartali.

De rit met start en finish in Riccione was op papier een van de lastigste van deze Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Team Visma | Lease a Bike had moed geput uit de vorige twee ritten. Al vroeg in de rit trok Milan Vader ten aanval. Hij kreeg zeven renners met zich mee.

Hun voorsprong zou nooit meer dan anderhalve minuut bedragen en uiteindelijk strandde de aanval op de laatste gecategoriseerde klim van de dag. Bij de vele aanvalspogingen die daarop volgden, waagde ook Bouwman zijn kans op iets minder dan twintig kilometer van de aankomst. Samen met zijn metgezel Matthys sloeg hij meteen een mooie kloof. Ondanks de druk van het peloton wisten de twee voorop te blijven en in de sprint toonde Bouwman zich duidelijk de sterkste. 

 

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw mijn handen in de lucht mocht steken”, vertelt een goedlachse Bouwman. “Het was toch al zo’n twee jaar geleden en dan doet het natuurlijk enorm deugd om opnieuw te winnen. Het doel voor de laatste twee dagen is duidelijk: “De trui proberen te verdedigen en hopelijk mee naar huis nemen”, aldus Bouwman.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl