Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeulen: 'Heb berisping gekregen'

Vrijdag 29 november 2013

Elite men - Jeff Vermeulen zegt een berisping te hebben gekregen voor zijn twee positieve tests eerder dit jaar. Onlangs kreeg de Drent ontslag van zijn werkgever Metec om duidelijk te maken dat men niets met (vermeend) dopinggebruik te maken willen hebben.

Vermeulen zegt er op zijn Facebookpagina het volgende over: "Nadat ik ben beschuldigd van het bewust overtreden van het dopingreglement heb ik een roerige periode doorgemaakt. Om aan alle speculaties een eind te maken wil ik bij deze naar buiten brengen dat de ISR op 6 oktober heeft besloten mij een berisping te geven. Resultaten van geaccrediteerde en onafhankelijke laboratoria hebben namelijk bevestigd dat ik slachtoffer ben geworden van een vervuild voedingssupplement. Helaas is volgens de regelgeving na een positieve test in geen enkel geval vrijspraak mogelijk, dus is een berisping voor mij, hoe hard dit ook is, de meest positieve uitkomst."

Oordeel tuchtcommissie

De renner citeert uit de uitspraak van de ISR, het Instituut voor Sport Rechtspraak: "De tuchtcommissie is van oordeel dat er is aangetoond dat vervuiling van een supplement de oorzaak is geweest van de positieve uitslag en er mag worden uitgegaan van de veronderstelling dat betrokkene niet wist dat het bewuste supplement de aangetroffen verboden stof bevatte. Dit moet leiden tot de conclusie dat betrokkene de stof niet kan hebben gebruikt met het oogmerk om zijn prestatie te verbeteren en/of gebruik van een andere stof te maskeren. De betrokkene valt echter nauwelijks iets te verwijten en is zorgvuldig geweest. Hij heeft niet lukraak supplementen uitgekozen, maar heeft zich laten adviseren en begeleiden door de leverancier en producent van het product."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl