Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes naar de winst in Wevelgem

Zondag 24 maart 2024

Women - Lorena Wiebes is winnares geworden van Gent-Wevelgem. De renster van SD Worx wist Elisa Balsamo en Chiara Consonni voor.

Charlotte Kool werd vierde.

Na de zege in Gent-Wevelgem stapte winnares Lorena Wiebes het podium op om haar zege te vieren met Average Rob tijdens zijn dj-sessie. Wiebes: “Ik durfde aan de finish niet te juichen. Ik had een licht gevoel dat ik won, maar ik was niet honderd procent zeker. Dat moment terwijl je wacht op het verlossende nieuws is echt nerveus. Het was fijn dat ik het alsnog achteraf op zo’n leuke en speciale manier kon vieren met de fans.”

“Lotte Kopecky trok de sprint perfect voor me aan. Ik heb veel vertrouwen in haar als lead-out. Zelf begon ik misschien nét te vroeg. Ik voelde iemand opzetten, dus ik probeerde alsnog wat te versnellen. De vorige keer dat het zo nipt was en dat ik moest wachten op het verlossende nieuws, was ook met Elisa Balsamo op het EK in München. Zulke duels zijn niet alleen goed voor de sport, het is ook de reden waarom je jezelf pusht op training. Je wilt namelijk niet dat iemand je klopt. Ook met het oog op een selectie voor de Olympische Spelen probeer ik zo weinig mogelijk sprints te verliezen.”

“Ik ben blij dat mijn schouder goed hersteld is na de zware crash in Nokere Koerse waar ik hem ontwricht had. Ondanks een aantal dagen rust ken ik weinig vormverlies. Ik ben super tevreden dat ik Gent-Wevelgem kan toevoegen aan mijn palmares, mede dankzij het knappe voorbereidende werk van mijn ploeggenotes. In dit team is het geven en nemen. Als ik Lotte kan ondersteunen in haar grote doelen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, dan doe ik dat graag. Mijn doel is om er in de Ronde van Vlaanderen zo lang mogelijk bij te blijven, zodat ik een troef kan zijn voor mijn team.”

Foto's: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl