Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vittoria 3 Nations Cup XCO Mountainbike 2024 gaat van start

Dinsdag 26 maart 2024

Offroad - Het nieuwe seizoen van de Vittoria 3 Nations Cup staat op het punt van beginnen, met een reeks mountainbikeraces in Nederland, België en Duitsland. ''De serie, gesponsord en vernoemd naar Vittoria,  viert de geest van XCO-mountainbiken door elite rijders en jongeren samen te brengen die van over de hele wereld op weg zijn naar de top'' zo klinkt het. 

''De Vittoria 3-Nations Cup is een bewijs van de groeiende populariteit van de sport en de intense concurrentie tussen bikers uit verschillende landen. Met zijn uitdagende parcoursen die de karakteristieke landschappen van drie landen doorkruisen, biedt de serie atleten een platform om hun bekwaamheid, uithoudingsvermogen en strategisch inzicht op het gebied van het Olympische croos country mountainbiken te tonen.

Als hoofdsponsor blijft Vittoria de sport ondersteunen door niet alleen zijn naam aan de serie te verlenen, maar er ook voor te zorgen dat deelnemers toegang hebben tot het beste op het gebied van bandentechnologie. De toewijding van het merk aan kwaliteit en innovatie op het gebied van bandenontwerp verbetert de competitie aanzienlijk, waardoor elke race niet alleen een test van vaardigheden is, maar ook een showcase van de allernieuwste bandentechnologie.

De serie van dit jaar belooft spannender te worden dan ooit, met parcoursen die zijn ontworpen om de renners uit te dagen en het publiek te boeien. De Vittoria 3 Nations Cup is meer dan een wedstrijd; het is een belangrijke en inmiddels gerenomeerde serie voor de mountainbikegemeenschap en biedt zowel doorgewinterde professionals als rijzende sterren, in diverse leeftijdscategorieen, de kans om te schitteren.''

De kalender van 2024 luidt:

- Oldenzaal (Nederland) 30 en 31 maart, UCI Cat.2

- Sittard (Nederland) 6 en 7 april, UCI Cat.1

- Eupen (België) 4 en 5 mei, UCI Cat.2

- Genk (België) 18 en 19 mei, UCI Cat.2

- Vam berg (Nederland) 1 en 2 juni, UCI Cat.1

- Saalhausen (Duitsland) 15 en 16 juni, UCI Cat.2

- Houffalize (België) 29 en 30 juni, UCI Cat.1

- Winterberg (Duitsland) 7 en 8 september, UCI Cat.2

“We zijn er trots op dat we voorop lopen op het gebied van mountainbiken. Niet alleen door partner te zijn van het WK en de UEC, maar ook door onze samenwerking met de Vittoria 3 Nations Cup voort te zetten”, aldus Vanessa ten Hoff, Chief Marketing and Innovation Officer van Vittoria. “Deze serie benadrukt niet alleen de talenten en toewijding van de atleten, maar onderstreept ook onze toewijding aan het bevorderen van de mountainbikesport. Niet alleen door technologische bandeninnovatie, maar ook door dit belangrijke wedstrijdplatform voor jongeren en elitebikers te ondersteunen.”

De Vittoria 3 Nationscup is een initiatief van Exventure Sports & Events,de nationale bonden en de lokale organisatoren.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl