Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meijering langer bij Team Movistar

Donderdag 28 maart 2024

Women - De Nederlandse wielrenster Mareille Meijering heeft haar contract bij Movistar Team met drie jaar verlengd. Dat betekent dat ze in ieder geval tot eind 2027 voor de Spaanse Women’s World Tour-ploeg rijdt.

De 29-jarige renster is een laatbloeier. Na zich te hebben geconcentreerd op studies, hoogleraar te zijn geweest aan een Nederlandse universiteit en vooral te hebben geracet in Nederland en België, ontdekte ze in 2023 haar capaciteiten als klimmer. Eerder deze maand behaalde ze haar eerste overwinningen op UCI-niveau, waarbij ze zowel de tweede etappe als het algemeen klassement van de Vuelta Extremadura won.

“Sinds vorig jaar is mijn leven zeker veel veranderd. Van lesgeven aan de universiteit, tot ineens helemaal stoppen en voluit gaan fietsen”, vertelt Meijering. “Het is duidelijk dat 2023 niet zo succesvol was als iedereen had gehoopt, met een blessure en sportieve problemen, dus het belangrijkste doel voor deze winter was om gezond te blijven. Het team bleef gewoon in mij geloven, hielp mij door deze moeilijke periode heen en gaf mij alle team en ruimte die ik nodig had om te herstellen. Dat maakte het een makkelijke beslissing toen de tijd aanbrak om te beslissen of ik wilde blijven.”

Vanaf het begin voelde Meijering zich thuis bij Movistar Team, nadat zij vorig seizoen bij hen kwam werken. “Je hoort altijd over dit team dat het als een familie is, maar je beseft pas hoe ver het zover gaat als je er deel van uitmaakt. De sfeer is supergoed en de renners en staf zijn geweldig.” Dat had ook een positief effect op haar prestaties. En Meijering hoopt op meer. “Ik denk dat ik, als ik de komende jaren enige consistentie kan opbouwen, veel stappen kan maken.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl