Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Anrooij is derde in Ronde van Vlaanderen

Zondag 31 maart 2024

Women - Shirin van Anrooij is derde geworden in de Ronde van Vlaanderen. De renster van Lidl-Trek reed in de finale weg, maar kreeg gezelschap van kopvrouw Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma.

Longo Borghini maakte het af in de sprint met drie. Marianne Vos won de sprint van de achtervolgsters. 

Van Anrooij verklaarde na afloop: ''Ik ben zeker niet teleurgesteld, ik denk dat de derde plek heel goed voor mij is. Het doel was om met het team te winnen.Het was erg zwaar. Dat had ik ook verwacht. Al maakte ik het mezelf wel extra lastig door te ver weg te zijn op de Koppenberg en een lange achtervolging te moeten doen. Natuurlijk viel ik toen ook aan, maar ik geniet er gewoon echt van als het een hele zware race is. De regen en de lengte maakten het leuker.''

En dat Longo Borghini het gat dichtte? ''“Ik snap dat het er misschien gek uitziet op tv. Ik dacht aanvankelijk dat Kasia het gat had gedicht, maar uiteindelijk was het de juiste tactiek. Ik heb het zelf echt meegemaakt. Ik vertrouw de tactische keuzes van Jeroen Blijlevens en Ina-Yoko Teutenberg vanuit de auto enorm. Aan de ene kant dacht ik wel aan winnen, vooral toen ik na de Paterberg nog een gat had. Dat had ik totaal niet verwacht, maar al snel werd duidelijk dat ik moest wachten op Elisa en Kasia. Toen besefte ik dat ik op Elisa moest wachten, omdat zij de snelste was. Je weet niet of ik voorop had kunnen blijven en uiteindelijk hebben we gewonnen, wat voor ons het allerbelangrijkste is. We staan ​​met twee op het podium, dus een zeer geslaagde dag.”

Bij Visma klonk berusting door. Ploegleider Jan Boven kon niet anders dan tevreden zijn met optreden van het team. “We gingen ervan uit dat Marianne en Fem de finale zouden kleuren en dat deden ze. Marianne kwam na de Koppenberg in een heel goede groep terecht en kon zich daar enigszins sparen. Fem zat er vlak achter, maar liep langzaamaan leeg. "Op de Paterberg kon Marianne jammer genoeg net niet mee met de sterksten", vervolgt Boven. "Al met al heeft ze er met een vierde plaats het maximale uitgehaald. Natuurlijk gingen we voor de overwinning, maar als er drie sterker zijn, moet je dat accepteren."

Foto's: © Sportfoto- Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl