Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Merijn Zeeman verlaat wielerteam Visma

Woensdag 03 april 2024

Elite men - Merijn Zeeman, sinds 2012 werkzaam voor de ploeg en sinds 2017 sportief directeur van Team Visma | Lease a Bike, vertrekt aan het einde van dit seizoen om bij voetbalclub AZ te werken.

Na 13 jaar medeverantwoordelijk te zijn geweest voor de succesvolle wederopbouw van de ploeg, kiest Zeeman nu voor een nieuwe stap in zijn carrière. Eerder werkte Zeeman voor Krolstone en de ploegen van Iwan Spekenbrink.

Merijn Zeeman: "Dit is een moeilijke beslissing, die ik ook neem met pijn in het hart. Juist omdat ik deze geweldige organisatie zo in mijn hart heb gesloten. We zijn van ver gekomen en hebben samen ervoor gezorgd dat we een van de succesvolste ploegen van de afgelopen jaren zijn geworden. Daar ben ik ongelooflijk trots op. Onze cultuur met onze mensen en onze innovatieve aanpak heeft voor een geweldige ontwikkeling gezorgd waarin we samen geschiedenis konden schrijven, met het succesjaar 2023 als absolute hoogtepunt. Team Visma | Lease a Bike is mijn familie, waar ik met liefde 13 jaar lang ziel en zaligheid in heb gelegd. Maar ik geloof ook dat het voor ieders ontwikkeling goed is om na verloop van tijd nieuwe uitdagingen aan te gaan, hoe moeilijk dat ook is en voelt. En die stap durf ik ook te zetten omdat ik deze sterke professionele organisatie, onder leiding van mijn goede vriend Richard Plugge, straks in hele goeie handen van mijn collega’s achter laat.  Maar eerst willen we samen, ook in 2024, geschiedenis schrijven. Daar zijn we volop mee bezig met een hele mooie start van het jaar, en dat willen we een sterk vervolg geven in de komende maanden." 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl