Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes naar vier op rij in Scheldeprijs

Woensdag 03 april 2024

Women - De Scheldeprijs voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Lorena Wiebes, die nu alle vier de edities van deze wedstrijd op haar naam bracht.

Anneke Dijkstra van VolkerWessels was weer eens smaakmaker in deze koers. Samen met Wilma Antiila van Lotto Dstny - die in de slotfase aansloot - werd ze pas in de laatste kilometers teruggehaald. 

Charlotte Kool werd tweede en met Sofie van Rooijen en Mirre Knaven eindigden nog twee Nederlandse vrouwen in de top 5. 

Lorena Wiebes: “Het team heeft me perfect afgezet in de laatste kilometer. Ons plan was om vanaf de plaatselijke rondes veilig voorin te rijden. De bedoeling was dat we de laatste tien kilometer echt helemaal voorin postvatten, want daar gebeurde in het verleden al eens een valpartij. We staken daar liever energie in dan in het risico om eventueel te laat te komen. Op een kilometer van de meet zat ik eerst in het wiel van Chiara Consonni, maar ik veranderde naar dat van Charlotte Kool. We zetten nagenoeg gelijktijdig aan en van daar kon ik rechttoe rechtaan naar de finish sprinten. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd voor de vierde keer op rij op mijn naam schrijf. Ik vind het mooi dat ik kon tonen dat ik nog altijd ook een pure sprintster ben en dat ik niet op mijn sprint heb ingeleverd.”

“Mijn zegegebaar was opnieuw een referentie naar Jan Smit. In de Ronde van Drenthe beeldde ik het nummer ‘Mijn gitaar’ uit. Met het team hebben we iets met Jan Smit en dit was Vogelvrij. Ik moet nog even nadenken over een volgende zegegebaar. (lacht)”

Foto's: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl