Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Max Kroonen wint opnieuw Omloop Braakman

Zaterdag 06 april 2024

Elite men - Max Kroonen heeft voor het tweede jaar op rij de Omloop van de Braakman gewonnen. En is de eerste leider in de Schwalbe Topcompetitie. 

STANDEN

De renner van VolkerWessels reed in de slotfase weg bij drie medevluchters: zijn teamgenoot Timo de Jong, Tijmen Eising van BEAT en Guillaume Visser (Diftar).

Kroonen won met een solo dit keer. ''Deze koers ligt me goed. Mijn Nederlandse titel die ik hier behaalde bij de junioren was ook mooi, maar natuurlijk is dit ook een mooie. Solo winnen is bijzonder. Nadat Tijmen Eising probeerde bij ons weg te rijden, kon ik erop en erover en toen kon ik direct een mooie kloof slaan. Door de controle van Timo kon ik gelijk een mooi gat slaan en de laatste 17 km gestaagd uitbouwen. Het was geweldig om hier mezelf op te volgen en de 5e overwinning op rij voor de ploeg in Philippine te behalen.  We controleerden opnieuw de koers.  Ik ben blij met deze overwinning. '' 

Elf koplopers

De wedstrijd werd geopend door Guillaume Visser (Diftar) en Marijn Frankes (houttec). Van achteren kwamen Coen Vermeltfoort, Max Kroonen, Jente Klaver en Timo de Jong (VolkerWessels), Tijmen Eising, Lars Loohuis (BEAT), Victor Broex, Roan Konings (Metec-Solarwatt) en Rick Ottema (Diftar). Nadat Frankes moest lossen, reden Kroonen, De Jong, Eising en Visser weg. Ottema probeerde de oversteek te maken, kwam ook plots aansluiten maar moest de anderen weer laten gaan. Toen was het Kroonen die aanviel en stand hield.

Reacties 

''Met Max heeft de sterkste gewonnen'' liet De Jong weten. Ook Visser kon zich erbij neerleggen . '' Als je kijkt naar het overtal van VolkerWessels was dit denk ik het maximaal haalbare: de keienrprijs en de tweede stek in de wedstrijd. Als team hebben we in Olympia's Tour een team gesmeed voor deze koersen en dat betaalt zich uit.''

1 43 Max Kroonen VolkerWessels Cycling Team 04:07:50

2 16 Guillaume Visser Diftar 04:09:14

3 41 Timo de Jong VolkerWessels Cycling Team 04:09:14

4 4 Tijmen Eising BEAT Cycling Club 04:09:14

5 46 Coen Vermeltfoort VolkerWessels 04:09:52

6 2 Michiel Coppens BEL BEAT 04:09:52

7 13 Rick Ottema NED Diftar 04:09:52

8 81 Bart Kortleve NED Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam 04:09:52

9 33 Philip Heijnen NED Parkhotel Valkenburg 

10 44 Bert-Jan Lindeman NED VolkerWessels Cycling Team 04:09:52

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl