Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Longo Borghini neemt Vollering de maat in Brabantse Pijl

Woensdag 10 april 2024

Women - Demi Vollering is tweede geworden in de Brabantse Pijl. De Nederlands kampioene van SD Worx moest haar meerdere erkennen in Elisa Longo Borghini. 

In de beginfase wisten in een aantal schuiven vier rensters te ontsnappen. Daarbij Laura Molenaar (VolkerWessels) en ook Coryn Labecki (EF-Cannondale), Karin Soderqvist (Lifeplus-Wahoo) en Emily Watts (Chevalmeire). Op ruim dertig kilometer maakten op de Holstheide Vollering en Longo Borghini de oversteek. Bij de koplopers sloot eerder Sofia Bertizolo aan en zij weet aanvankelijk bij de twee aan te haken. Maar zij capituleert in de slotronde alsnog. 

In de slotfase probeerde Pauliena Rooijakkers namens Alpecin-Deceuninck de oversteek te maken, maar op acht kilometer viel Elisa Longo Borghini aan op de Holstsheide. De Nederlands kampioene kon aanvankelijk niet mee en de kloof werd ook later niet gedicht . 

Alex Manly werd derde door voor Femke Gerritse en Shirin van Anrooij te eindigen. 

Elisa Longo Borghini won voor de eerste keer in deze semiklassieker. ''Ik voelde me sterk vandaag. We wilden een open wedstrijd en vielen aan. Demi maakte een sterke indruk, ik heb veel respect voor haar. Ik was vandaag de sterkste, dat kan een andere keer andersom zijn. Luik-Bastenaken-Luik is een droomdoel voor me, ik zal in de Amstel hopelijk iets voor Shirin van Anrooij kunnen betekenen.''

Vollering was uiteraard niet honderd procent tevreden. ''Maar dit was alles wat erin zat,  Elisa was sterker. Ik wilde gewoon lekker los gaan, we waren niet bang om te koersen, achteraf was dat misschien te vroeg. Daar heb ik misschien wat te veel gedaan. Ik weet dat mijn wedstrijden er nog aan zitten te komen. En het vertrouwen is er wel.'

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl