Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint Gold Race na te vroeg juichen Wiebes

Zondag 14 april 2024

Women - De Amstel Gold Race voor vrouwen is gewonnen door Marianne Vos De renster van Visma | Lease A Bike versloeg Lorena Wiebes in de sprint, nadat de renster van SD Worx te vroeg juichte.  

Een kopgroep van drie luidde de finale in, nadat de wedstrijd sterk werd ingekort door een ongeval op de route van de vrouwenkoers. Uiteindelijk reden de rensters 55 kilometer.   Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck en winnares van de prijs voor de stirjdlust), Eva van Agt (Visma) en Ricarda Bauernfeind (Canyon-Sram) werd bij het opdraaien van de Cauberg teruggehaald. SD Worx controleerde daarna de wedstrijd voor Wiebes, die het af leek te ronden, maar uiteindelijk zichzelf voor haar hoofd sloeg.  Wiebes maakte uiteraard niet de beste periode van haar loopbaan door en werd uitgebreid  getroost door haar teamgenoten. Ze nam de pers mee in haar verhaal.'' 'Ik kon in de sprint laat een gaatje vinden om sowieso mee te doen en dacht toen te kunnen winnen. Maar toen kwam Marianne voorbij, zo'n fout maak je maar één keer. Dit is me nooit eerder gebeurd, dit was mijn eerste keer dat ik te vroeg juich en hopelijk is dat ook mijn laatste keer..'' De troost hielp maar nam uiteraard niet alle pijn weg.'' Demi Vollering zei direct dat het me alleen maar gretiger zou maken. Maar ik voelde me natuurlijk heel dom na afloop, zeker nadat het werk wat Demi en de rest van ons team verricht hadden. Ik wist direct dit het heel close was. Nu moet er revanche komen voor volgend jaar. Ik houd in gedachten wat Demi zei en nu is het focussen op volgende koersen.

Marianne Vos won voor de tweede keer deze thuiskoers. ''Ik wist dat er wind op kop stond en dat Lorena de te kloppen renster was. Ik was bang dat we geen opening hadden en allebei niet zouden kunnen sprinten omdat we ingesloten zaten. Ik kwam naast haar, dacht dat het niet zou lukken, maar ik bleef fietsen. Ik had het zelf ook bijna bij mijn zege in 2021, op deze aankomst kan dat gebeuren met de wind. Ik had nog iets meer tempo en kon toch nog toeslaan. We moesten gefocust blijven, mijn team zat overal van voren. Daardoor was het eenvoudiger om de benen te sparen. Ik voelde ook wel medelijden voor Lorena. Ik heb dit nooit gehad, maar kan me voorstellen dat je jezelf heel vervelend voelt. Ze zal terugkeren voor meer.'' Vos zelf teleurgesteld na haar vierde plek in Roubaix een week eerder.. ''Je moet altijd je best doen. Soms win je en soms niet. Ik wilde in Roubaix een beter resultaat, maar kwam met een goed gevoel voor deze wedstrijd terug.''  En dat ze blijft winnen na al die jaren? ''Ervaring helpt, maar de zenuwen blijven. Je moet gewoon gaan en het juiste wiel vinden. Ervaring, team en geluk helpen.''

 

 Troost voor Wiebes na verloren sprint in Amstel Gold Race pic.twitter.com/MylT39ih5SEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl