Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lorena Wiebes, SD Worx en Protime blijven vrouwenteam trouw tot en met '28

Maandag 22 april 2024

Women - SD Worx en Protime hebben hun contracten als hoofdsponsors van de vrouwenwielerploeg opengebroken en verlengd tot en met 2028; daardoor blijft Team SD Worx – Protime zeker tot en met 2028 actief in het peloton. Ook Lorena Wiebes blijft.

“Dit bewijst het vertrouwen dat beide hoofdsponsors in ons team maar zeker ook in de verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen hebben”, geeft teammanager Erwin Janssen aan.

Sinds SD Worx hoofdsponsor van de vrouwenwielerploeg is werd o.a. het WK-wielrennen, de Tour de France Femmes, twee keer Ronde van Vlaanderen, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, drie keer Strade Bianche, twee keer het Europees kampioenschap, een keer Parijs-Roubaix, een keer Amstel Gold Race, twee keer Waalse Pijl en twee keer Gent-Wevelgem gewonnen. De ploeg handhaaft zich al die jaren op de eerste plek op de UCI-ranking voor teams. Eerder was men actief als Boels-Dolmans. 

Eerder verlengde ook al het Amerikaanse fietsmerk Specialized het contract met Team SD Worx – Protime tot en met 2028. De toppers Lotte Kopecky en Lorena Wiebes hebben inmiddels ook hun contracten open gebroken en blijven het team tot en met 2028 trouw. Net zoals sportief manager Danny Stam die de architect achter de vele successen is.

Stam: “In 2014 ben ik naar deze ploeg overgestapt. Van een bescheiden talentenploeg hebben we het team laten uitgroeien tot de beste ploeg van de wereld.  Al acht jaar zijn we de nummer één op de UCI-ranking. Het is prachtig dat we in SD Worx en Protime twee partners hebben gevonden die de ambitie met ons delen om in ieder geval tot en met 2028 de nummer één van de wereld te blijven. Het is bekend; aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog vele malen moeilijker. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en dankbaar naar de sponsoren in al het vertrouwen dat zij in ons hebben. De wielerploeg is een deel van mijn leven. Zeker nu het vrouwenwielrennen zich enorm ontwikkelt en de concurrentie ook steeds sterker wordt, is het een mooie uitdaging om de komende jaren het beste team te blijven.”

Wiebes: “Sinds 2023 kom ik voor deze ploeg uit. Ik merk dat ik in deze omgeving en dankzij de goede begeleiding van het team de nodige stappen heb gezet. Dat ik een stuk sterker ben geworden heeft afgelopen voorjaar aangetoond met de overwinning in Gent-Wevelgem als hoogtepunt. Dat de ploeg veel vertrouwen in mij heeft, sterkt mij ook.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl