Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Bekkum wint in Ronde de l'Isard

Zaterdag 04 mei 2024

Elite men - Darren van Bekkum won de vierde etappe van de Ronde van de l'Isard.

De renner van Visma | Lease a Bike kwam solo aan en is ook de nieuwe leider.

De vierde en voorlaatste etappe uit de Franse rittenkoers was er een van uitersten voor de opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike. Klassementsleider Jørgen Nordhagen beleefde een slechte nacht en besloot na overleg om niet meer van start te gaan. Tijmen Graat, de nummer twee van het klassement, voelde zich eveneens niet honderd procent en stapte halverwege de rit af.

Na het uitvallen van Nordhagen en Graat lag het algemeen klassement weer helemaal open. De mannen van ploegleider Sierk Jan de Haan moesten snel schakelen en bedachten onderweg een nieuw plan. Tomos Pattinson en Jonas Høydal brachten Menno Huising en Van Bekkum fris naar de voet van de slotklim en de twee maakten op de Plateau de Beille de dienst uit. 

Van Bekkum, die vrijdag al tweede was geworden, demarreerde op zo’n tien kilometer van de aankomst en kreeg niemand met zich mee. Na een lange solo mocht de jonge Nederlander voor het eerst in zijn carrière als belofterenner zijn handen in de lucht gooien. "Ik heb mezelf wel een beetje verbaasd. Ik wacht al vier jaar op deze overwinning en dat het nu eindelijk is gelukt, is super", jubelt Van Bekkum.

"Ik ga altijd best goed op tempowisselingen op een klim. Ik weet dat veel klimmers liever een strak tempo rijden, dus ik probeerde hen uit hun ritme te halen. Op een gegeven moment zag ik dat iedereen redelijk moe was en besloot ik te versnellen. In eerste instantie kwamen er twee jongens mee en daarna ben ik zittend aan de binnenkant van een haarspeldbocht aangegaan. Vanaf toen was het zaak om in het ritme komen en zo hard mogelijk naar de streep te rijden."

De ontlading was groot bij Van Bekkum, die al heel wat ereplaatsen bij elkaar heeft gereden. "Het was heel vaak net niet. Dit jaar leek ik het klassement in de Istrian Spring Trophy te gaan winnen, maar kreeg ik een tijdstraf waardoor ik net als tweede eindigde. Gisteren was het ook net niet en eindigde ik weer als tweede. Toen ik vandaag de finish zag liggen, dacht ik: ik ga gewoon echt winnen! Dat was een geweldig moment.

Archieffoto: © Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl