Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering wint slotrit en klassement Vuelta

Zondag 05 mei 2024

Women - Demi Vollering heeft de Vuelta voor vrouwen in stijl afgesloten door zowel de rit als het eindklassement te winnen.

Riejanne Markus werd tweede in de eindafrekening. 

Na haar eindzege in de Tour de France Femmes vorig jaar is dit de tweede grote ronde die Vollering op haar naam schrijft. 

Vollering: “Het team heeft de hele dag goed werk geleverd. Natuurlijk is het in zo’n zware bergrit nog een beetje nerveus. Deze laatste klim vond ik niet super zwaar. Er was wel weer tegenwind, maar het was niet super steil. Er was een stuk waar we de wind in de rug hadden en je was tempo kon maken. Daar dacht ik: Ik moet aanvallen er zorgen dat ik op dat stuk een voorsprong heb. Dan moet de rest immers later in de tegenwind weer achter me jagen. Het is mooi dat ik mijn voorsprong later op de klim nog kon vergroten en zo deze etappe ook winnen.”

 “Om de Vuelta op deze manier af te sluiten is fantastisch. Als ploeg hebben we hier de hele week sterk gereden. Met twee ritzeges, de eindzege en enkele podiumplaatsen kunnen we als team trots op onszelf zijn. Deze eindzege is hopelijk een goede 'start' voor deze zomer. Ik hoop dat ik eerst hier in Spanje en vervolgens in de Tour de France Femmes de komende maanden nog een paar mooie etappekoersen te rijden. Met de rode trui op zak kijk ik ambitieus uit naar de rest van het seizoen.”

Reacties Markus en Vos

"Het was echt een hele mooie strijd”, vertelt Markus na afloop. De hele ploeg heeft vandaag alles gegeven wat erin zat, en ik ben echt superblij dat het zo uitpakt. Een paar kilometer voor de top reed ik weg, en het was vervolgens volledig aan mij. Het was gelukkig heel zwaar op de top, waardoor ik het verschil kon maken. Vorig jaar viel ik op de laatste dag net buiten het podium, en nu schuif ik zelfs nog een plekje op, echt heel mooi."

Met twee ritoverwinningen en het winnen van het puntenklassement, kan Vos samen met de ploeg terugkijken op een succesvolle week. "De week begon goed met een ploegentijdrit, en daarna hebben we altijd meegedaan voor de ritoverwinning, en stonden we goed in het algemeen klassement. We mogen met Team Visma | Lease a Bike terugkijken op een hele mooie week. Ik ben tevreden over mijn voorjaar, en het is natuurlijk mooi om de periode zo te kunnen afsluiten”, sluit Vos haar verhaal.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl