Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse krijgt kansen bij Liv-AlUla Jayco

Donderdag 09 mei 2024

Women - Liv Cycling, dat zich inzet om meer vrouwen en meiden op de fiets te krijgen, biedt een unieke kans aan talentvolle wielrensters die een profcarrière ambiëren.

Het bedrijf lanceert in samenwerking met het Continental Team van Liv AlUla Jayco het Grassroots Programma. Vier getalenteerde gastwielrensters krijgen tijdens een trainingskamp in Nederland (9 – 15 mei) alle gelegenheid om zichzelf te bewijzen. Gedurende het verblijf genieten zij dezelfde coaching en ondersteuning als de profs. 

De vier talenten zijn Gabriela López (Colombia, 21 jaar), Lotte Borremans (Finland, 15 jaar), Niamh Murphy (Verenigd Koninkrijk, 18 jaar) en Malou Eisen (Nederland, 24 jaar). Zij zijn gescout via het wereldwijde netwerk van Liv Cycling, dat profielen en fysieke data van mogelijke kandidaten deelde met de coaches en trainers van Liv AlUla Jayco. Het kwartet werd op basis van hun potentieel gekozen uit vele inzendingen. Tijdens hun verblijf in Nederland volgen de vier uitverkorenen een professioneel trainingskamp. Op het programma staan workshops over uitrusting en voeding, duurtrainingen en herstelritten. De vier talenten ondergaan ook testen, waardoor de coaches een nog betere indruk krijgen van hun fysieke capaciteiten.

“We weten dat atleten die zich willen ontwikkelen vele malen beter presteren met hulp van professionele coaches en trainers”, zegt Phoebe Liu, Giant Group Chief Branding Officer. “Hoewel de ondersteuning essentieel is voor aspirant-profwielrensters, hebben zij die vaak niet tot hun beschikking in de thuisomgeving. Soms zijn de kosten te hoog. Liv vindt het belangrijk om drempels te verlagen. Om die reden hebben we in samenwerking met Liv AlUla Jayco’s Continental Team het Grassroots Programma voor jonge vrouwen gelanceerd. Na de eerste editie zullen we dit programma blijven promoten en uitbreiden om meer vrouwen over de hele wereld te ondersteunen op weg naar een loopbaan als wielerprof.”

In veel delen van de wereld zijn de kansen voor atleten met ambities beperkt. Voor jonge vrouwen en meiden zijn die doorgaans nog kleiner. Daar waar het Verenigd Koninkrijk en Nederland gemiddeld genomen goed vertegenwoordigd zijn in het profpeloton, zijn er veel minder atleten uit Colombia en Finland in het (vrouwen)wielrennen actief. Om deze reden waren Liv Cycling en de coaches en trainers van Liv AlUla Jayco erg blij met de aanmeldingen van talenten uit deze contreien.

“In onze visie op de toekomst van het professionele vrouwenwielrennen is er plaats voor talent van over de hele wereld”, zegt Cassondra Spring, Liv Global Brand Manager. “Het Grassroots Programma biedt een kans om aanstormende talenten te ontdekken met dank aan onze vertrouwde partners die zich sterk voor hen maken. We vinden het geweldig dat we een trainingskamp van een week kunnen voorschotelen. Er is veel ruimte voor opleiding, coaching en feedback, wat de jonge rensters verder helpt in hun streven om op een dag professioneel te koersen.”

Eric van den Boom, General Manager van het Liv AlUla Jayco Continental Team, heeft het Grassroots Programma voorbereid en is er zeer enthousiast over. Dit initiatief is volgens hem een waardevolle aanvulling op het uitgebreide ecosysteem dat GreenEDGE Cycling binnen het vrouwenwielrennen heeft opgebouwd. Talentontwikkeling was al een belangrijke pijler en krijgt nog meer nadruk met de komst van het Grassroots Programma. 

“We willen graag meer focus leggen op scouting binnen het totale systeem”, zegt Van den Boom. “Met het Grassroots Programma creëren we een professioneel platform waar vrouwen van over de hele wereld de kans krijgen om zich in de kijker te rijden. Omdat Liv Cycling wereldwijd actief is, bereiken we door onze samenwerking nog meer vrouwen, ook in landen die traditioneel geen wielercultuur hebben. Dit past heel goed bij ons gezamenlijke doel om vrouwenwielrennen toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl