Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Riejanne Markus wint Veenendaal

Vrijdag 17 mei 2024

Women - Riejanne Markus van Visma | Lease a Bike heeft met een solo Veenendaal Veenendaal gewonnen. De Nederlands kampioene bleef het peloton voor.

Barbara Guarischi van SD Worx-ProTime werd tweede, Marthe Truyen was derde.

De wedstrijd kwam wat aarzelend tot stand, maar in de derde van vier grote ronden rond Veenendaal - met onder meer de Grebbenberg, de Grebbedijk en het Paardenveld - reed een zevental weg met daarbij geen rensters van de WorldTour-teams Visma en SD Worx. Dat waren Sanne Cant (Fenix-Deceuninck), Femke Beuling (VolkerWessels), Femke de Vries (GT Krush-Rebellease), Monica Greenwood (Coop-Repsol), Sandra Alonso (Ceratzit-WNT), Julia Kopecky (AG-Soudal) en Elisabeth Ebras (UAE DT).

In de slotronde liep alles samen en werd het peloton getrakteerd op de regen die al voorspeld was. Met een kleine tien kilometer voor de boeg ging Riejanne Markus in de aanval en de Nederlands kampioene tijdrijden leek aanvankelijk kansloos, maar wist toch steeds meer tijd te nemen en solo naar de winst te rijden in Veenendaal. Ze volgde Lotte Kopecky op als winnares en ook Annemiek van Vleuten won de wedstrijd.

Markus was blij met de winst. Ze was onlangs tweede in de Ronde van Spanje. Veenendaal pikte ze nog mee voordat ze op hoogtestage gaat. ''Ik denk dat het lastiger geworden was zonder regen, want ik kon juist in de slotfase, toen er meer bochten kwamen, afstand nemen. Die gladde bochten neem je vaak beter in je eentje. Ik ben heel blij met de zege. We hielden ons wat afzijdig toen die groep van zeven weg was. We waren met vier gestart en konden een sterke finale rijden. Voor mij is dit een mooie koers om te winnen, het voert ook over een deel van mijn trainingsgebied en de koers leent zich best om aan te vallen, dat hebben we vandaag kunnen zien.''

Voor Markus zijn het spannende weken, ze hoopt op een selectie voor de Olympische Spelen in Parijs. ''Ik weet dat de bondscoach hier was, maar dit zal niet echt een selectiewedstrijd zijn. Maar het is nooit verkeerd om je te laten zien. Maar ook afgezien van de Spelen zijn er veel doelen, dat is niet het enige waar ik op gefocust ben. Je hebt ook nog de Tour de France Femmes met de tijdrit in Rotterdam en het NK Tijdriijden waar ik hoop te schitteren.''

Foto: © CyclingOnline.nl e.a.Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl