Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering wint slotrit en klassement Burgos

Zondag 19 mei 2024

Women - Demi Vollering heeft ook de slotetappe van de Ronde van Burgos gewonnen.

De Nederlands kampioene uit de stal van SD Worx-Pro Time bleef Lucinda Brand voor in de lastige rit. Daarmee gaf Vollering haar eindzege extra glans.

Karlijn Swinkels mocht als derde mee op het podium in Spanje.

In de Canicosa de la Sierra zorgde Demi Vollering voor de derde opeenvolgende zege van Team SD Worx – Protime in de Vuelta Burgos. “Het doet deugd om de drie Spaanse etappekoersen te winnen. Na een moeilijk voorjaar is dit de bevestiging dat de vorm goed is. Ook in de voorjaarsklassiekers voelde ik me al goed, maar het was telkens net niet. Ik ben blij om na de Vuelta Femenina en Itzulia Femenina nu ook de Vuelta Burgos te winnen. Het was vrij koud tijdens de slotrit. Mijn team controleerde perfect. Lorena Wiebes hielp me om me goed te positioneren voor de slotklim. Maar ik had het zo koud dat ik geen echte versnelling meer in de benen had. Door het tempo zo hoog mogelijk te houden, hoopte ik alleen over de top te komen. Dat plan lukte. Daarna lag de weg naar de ritzege open.”

“Mei is een schitterende maand voor me. Ik kijk al uit naar het vervolg. Mijn grote doelen komen eraan met de Olympische Spelen, de Tour de France en de wereldkampioenschappen. Eerst wil ik nog genieten van deze zeges in Spanje. Het is speciaal om twee jaar op rij het eindklassement te winnen in de Vuelta Burgos te winnen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl