Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes laat niets liggen in RideLondon

Zondag 26 mei 2024

Women - Lorena Wiebes heeft ook de derde en laatste etappe van RideLondon gewonnen en is daarmee een meer dan verdiende eindwinnares van de Britse etappekoers geworden.

In de RideLondon stond geen maat op Lorena Wiebes. Ook in de laatste etappe van de driedaagse werkte ze onfeilbaar het werk van haar lead-out af door met fietslengtes voorsprong te winnen. Lotte Kopecky finishte wederom als derde en ging zo mee op het eindpodium. Lorena Wiebes: “Het is mooi om te finishen met een zege op de Mall in het centrum van Londen. Het team acteerde op hoog niveau dit weekend. Ik ben trots dat het me is gelukt om de hattrick van 2022 te herhalen.”

Lorena Wiebes: “Het is leuk om ook eens een volledig vlakke etappe te winnen. Het was bijzonder om door het centrum van Londen te rijden. Ik heb ervan genoten. De ploeg hield me de hele dag veilig voorin. In het begin was er een crash, een van mijn ploeggenotes lag erbij en haar fiets raakte mijn achterwiel. Daar ben ik aan erger ontsnapt. Ik had mijn zinnen gezet op de hattrick. Het is altijd moeilijk om prestaties te herhalen en een hattrick is al helemaal lastig te behalen. Het helpt als je zulke sterke ploeggenoten om je heen hebt. Ik wil hen bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Mooi ook dat we als één en drie in het algemeen klassement eindigen. Het is fantastisch dat we onklopbaar bleken in deze RideLondon.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl