Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Femke de Vries per direct naar Visma

Dinsdag 04 juni 2024

Women - Team Visma | Lease a Bike Women heeft zich versterkt met Femke de Vries. De 30-jarige Nijmeegse komt over van het Continentale GT Krush Rebellease en sluit per direct aan bij de Nederlandse WorldTour-ploeg.

De Vries mag gerust een laatbloeier genoemd worden. In tegenstelling tot een hoop andere rensters werd de wielersport bij haar niet met de paplepel ingegoten. “Pas op mijn 23e kwam ik voor het eerst in aanraking met een koersfiets”, zo begint De Vries haar verhaal. “Dat was in 2016. Ik begon te fietsen in mijn studententijd. Ik studeerde Geneeskunde. Destijds leende mijn oom mij een racefiets. Ik was gelijk verkocht. De liefde voor het koersen is daar begonnen en nooit meer weggegaan”, zo vertelt De Vries met een grijns van oor tot oor.

“Al snel merkte ik dat ik meer in mijn mars had dan enkel een recreatief bestaan”, gaat de goedlachse verder. “Ik heb mezelf aangemeld bij een vereniging. Telkens lukte het om een stapje te zetten. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Krush. Daar heb ik tweeënhalf jaar gezeten. Ik had al die tijd een stip op de horizon.”

Onlangs was De Vries nog tweede in de Tour de Feminin.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl