Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schulting stunt in ZLM Tour

Vrijdag 07 juni 2024

Elite men - Peter Schulting stuntte in de ZLM Tour door als renner van het continentale Diftar de derde etappe te winnen.

De routinier uit Overijssel bleef met Martijn Rasenberg (Parkhotel Valkenburg) en witte truidrager Wessel Mouris (Metec-Solarwatt) het peloton nipt voor in de straten van Buchten.

Samen met Tijmen Eising - die in de slotfase afhaakte nadat hij de tussensprinttrui in zijn bezit kreeg - reden zij een dag voor het peloton uit.

Casper van Uden won net als een dag eerder de sprint van het peloton maar nu voor de vierde stek.

Schulting was uiteraard in zijn nopjes met de winst. ''Deze overwinning mag je in het rijtje van mijn zege in de Tacx Pro Classic zetten, echt een bijzondere zege, daar kun je alleen maar van dromen. Ik wilde een keer meezitten in deze ronde en dan hoop je natuurlijk dat je het kunt halen. Een beetje inhouden op een gegeven moment en dan volle bak. Er samen voor gaan. Niet slecht voor een coureur die vier dagen in de week werkt bij de Voskamp Groep en een vader van drie kinderen.''

Schulting is een coureur die altijd op continentaal niveau reed, bij onder anderen VolkerWessels, Parkhotel Valkenburg en Cycling Team Jo Piels. Een liefhebber van de koers. En die zich eigenlijk wat schuldig voelde dat hij de avondvierdaagse van de kinderen moest missen. '' Maar dat is hem vandaag waarschijnlijk vergeven.

'Allemaal hardrijders voorop'

Koersdirecteur John van den Akker kon de afloop wel waarderen. ''Je ziet dat de sprintersploegen zich niet verdiept hebben in de kwaliteit van de renners voorop. Dat waren - net als gisteren - allemaal hardrijders'' Oud wereldkampioen veldrijden bij de junioren Tijmen Eising is natuurlijk een erkend hardrijder. Martijn Rasenberg won vorig jaar de Ronde van de Achterhoek en dit jaar de Omloop der Kempen, Wessel Mouris was afgelopen zondag nog eerste in de slotrit van de Vredeskoers voor beloften en won de Eschborn Frankfurt Rundfahrt voor renners onder de 23 jaar.

Tim van Dijke gaf als podium kandidaat vandaag op na een val.

Intermarché-Wanty renner Rune Herregodts behield zijn gele ZLM-leiderstrui, terwijl ook  Casper van Uden een nieuwe Toto groene trui als leider in het puntenklassement mocht aantrekken. Wessel Mouris pakte onderweg enkele bonificatieseconden en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het Shimano-jongerenklassement. Hij werd ook uitgeroepen tot de TOTO meest strijdlustigste renner van de dag en kreeg hiervoor een fraai Invicta-horloge. De Skoda-trui van het tussensprintklassement ging om de schouders van Tijmen Eising.

 Zaterdag wordt de vierde etappe van de ZLM Tour verreden met start en finish in Roosendaal. De renners rijden dan een etappe over 196,8 kilometer.

Foto: © SportfotoTags: Pet

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl