Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nu wel raak voor Vos in Catalunya

Zaterdag 08 juni 2024

Women - Marianne Vos heeft na haar tweede plek in de Volta a Catalunya wel de tweede etappe gewonnen in deze rittenkoers.

De renster van Visma arriveerde met voorsprong aan de streep in La Molina. Riejanne Markus werd tweede.

In de tweede rit van de Catalaanse driedaagse kregen de rensters twee beklimmingen van de eerste categorie voor de wielen. Aan de voet van de slotklim toonde Team Visma | Lease a Bike meteen haar intenties. Fem van Empel trok als eerste ten aanval, gevolgd door Femke de Vries. Nadat beide rensters waren teruggepakt door het uitgedunde peloton was het de beurt aan Vos.

De meervoudig wereldkampioene kreeg aanvankelijk vier rensters, waaronder Markus, met zich mee, maar na een tweede demarrage kon niemand volgen. In de slotkilometers bleef Vos een hoog tempo rijden, waarna ze onbedreigd naar haar zesde overwinning van het seizoen kon rijden. Markus maakte het feest compleet door als tweede te eindigen. 

"Dit is bizar. Ik had nooit verwacht dat ik in een bergetappe mee zou kunnen doen voor de overwinning", glundert Vos na haar fraaie zege. “De benen voelden goed en ik probeerde op de slotklim zo lang mogelijk mee te doen. Terwijl de groep steeds kleiner werd, zag ik nog veel teamgenoten om me heen. Dat was een topgevoel en motiveerde me enorm."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl