Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Uden barst van vertrouwen en wint opnieuw in ZLM Tour

Zaterdag 08 juni 2024

Elite men - Casper van Uden heeft de vierde etappe van de ZLM Tour gewonnen. Eerder won de renner van DSM-firmenich.Post.nl al rit twee.

In Roosendaal liet hij Simon Dehairs (ritwinnaar in OT) en Giovanni Lombardi achter zich. David Dekker werd zevende.

Bij de tweede doortocht over de Oesterdam viel het peloton opnieuw in stukken uiteen en wisten 26 renners weg te rijden. Deze groep werd later uitgedund naar tien renners met onder meer regionale favoriet Ryan Kamp, David Dekker, Elmar Abma en Jelte Krijnsen. De ploegen van geletruidrager Rune Herregodts (Intermarché-Wanty) en groene truidrager Casper van Uden (Team dsm-firmenich PostNL) hadden de slag gemist, maar wisten het gat net op tijd te dichten. Jelte Krijnsen en de Italiaan Davide Gabburo werden als laatste vluchters ingelopen door het sprintende peloton. 

Dat het zoveel beter gaat dit jaar met Van Uden (22) is hem zelf uiteraard ook opgevallen. De genoemde zeges maar ook de winst in de Alula Tour en de tweede plek in de Heistse Pijl (achter Grmay) getuigen daarvan. ‘’Ik denk dat weer een jaartje meer ervaring helpt om nu te presteren. Ik heb vorig jaar ook wel een stap gezet, maar toen kwam het er niet altijd uit. Misschien wilde ik wel iets te graag. In de winter heb ik goed gewerkt en het is lekker als het dan lukt om daar de vruchten van te plukken. Het is altijd lekker om te winnen, daar haal ik de meest voldoening uit. Dat is goed voor de moraal. Ik weet dat ik een snelle sprint heb, dat heb ik in trainingen ook al gezien. Ik weet dat als ik mijn sprint kan rijden en ik heb de ruimte dat ik gewoon aan moet gaan. Het gaat goed zo. Ik wil dit seizoen gewoon zo vaak mogelijk sprinten en zoveel mogelijk leren. Als je af en toe raak schiet, dan is dat lekker. Ik denk dat we dat zo goed doen met de jongens. ‘’

Foto: © CyclingOlnline.nlEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl