Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Yonna van Dam snelt naar overwinning in Noordwijk

Zaterdag 08 juni 2024

Women - Yonna van Dam heeft de 27-ste editie van de Luba Ladies Classic Noordwijk op haar naam geschreven. De renster uit de Equipe van RC Jan van Arckel liet in de massasprint achtereenvolgens Femke Beuling (VolkerWessels) en Tirza Wisse (Team Noord-Holland) achter zich.

Tekst en foto's: Dan Rolandus

‘’Ik wist wel dat ik een kans had, maar had niet verwacht deze wedstrijd te winnen’’, glunderde de van de kou bibberende Yonna van Dam van oor tot oor. ‘’Het ging eigenlijk wel lekker, mengde me niet in de sprints, wilde me in de luwte sparen voor de finale. Ik gokte op de eindsprint en die gok bleek de juiste’’, aldus de 25-jarige renster uit het naburige Voorhout, die nu haar zinnen zet op een goed NK. Femke Beuling (VolkerWessels) uit Emmeloord greep de winst in het sprintersklassement, maar moest Yonna van Dam in de massasprint van de 123 kilometer lange koers zonder vluchtpogingen voor zich dulden. ‘’Ik had me in de tussensprints goed getest, had daardoor goede hoop op de overwinning, maar de finish lag in de lange sprint helaas iets te ver. Misschien hebben de tussensprints mij iets te veel energie gekost, maar dat wil ik toch niet als excuus aanvoeren. Ik denk dat ik de sprint iets te vroeg aanging, want het was ook best wel een stevig windje op de kop’’, aldus analyseerde Femke Beuling haar race.

Toekomst Classic

De organisatie van de Wielerstichting Noordwijk hoopt ook volgend jaar weer met een goed deelnemersveld aan de start te komen. Dat zal dan zijn zonder hoofdsponsor Luba. ‘’Allereerst kijk ik met een goed gevoel terug op deze klassieker zonder noemenswaardige incidenten’’, was medeorganisator Patrick Hassing opgelucht over het verloop van de koers. ‘’We hebben in tegenstelling tot vorig jaar de wedstrijd mooi kunnen uitrijden met een prachtige overwinning voor Yonna van Dam, hier uit de streek.’’ Hassing betreurt het vertrek van hoofdsponsor Luba. ‘’Luba was een geweldige sponsor, die ons altijd door dik en dun heeft ondersteund. Zij hebben uiteindelijk gekozen een andere weg in te slaan. We gaan nu naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Er zijn contacten gaande. We gaan zoals het er nu naar uitziet volgend jaar in elk geval weer een koers organiseren. Dat hangt natuurlijk ook af van onder meer de politiebegeleiding. Dat is een heikel punt, maar als we dat voor elkaar krijgen hopen we de klassieker met een geschikte sponsor door te ontwikkelen en daarmee een grotere wedstrijd te kunnen organiseren.’’

Uitslag 27e Luba Classic in Noordwijk: 1. Yonna van Dam (RC Jan van Arckel), 2. Femke Beuling (VolkerWessels), 3. Tirza Wisse (Team Noord-Holland), 4. Meike Uiterwijk Winkel (GT Krush Rebellease), 5. Antoinette Rijpma-de Jong (Team Jumbo-Visma), 6. Lea Waldhoff (GT Krush Rebellease), 7. Renée van Hout (GT Krush Rebellease), 8. Melissa Hofman (MtD Women CT), 9. Elise Timmerman (TalentCycling), 10. Carmen van der Veen (Grouwels-Watersley).

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl