Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos wint Volta Catalunya

Zondag 09 juni 2024

Women - Marianne Vos is eindwinnaar geworden van de Volta Catalunya.

In de slotrit kwam haar leiderspositie niet meer in gevaar. De slotetappe wist ze niet te winnen. Die ging naar Ally Wollaston . Vos werd tweede.

In het eindklassement kreeg Vos Riejanne Markus als tweede mee op het podium.

Vos: 'Na de onverwachte overwinning gisteren op La Molina wist ik dat de mogelijkheid er was om het klassement te winnen. We wilden vandaag controle houden in de koers en uit de problemen blijven. Dat is heel goed gelukt. In de sprintvoorbereiding verloren we elkaar een beetje en toonde Ally zich de snelste. Aan het begin van de week had ik niet verwacht dat ik het klassement zou winnen, dus dat is heel bijzonder."

Markus toonde zich eveneens in haar nopjes met de tweede plaats in het klassement. "Ik ben superblij met hoe het gegaan is. We wilden vandaag het initiatief nemen, omdat we wisten dat we een van de sterkste ploegen waren. We hadden alles onder controle en zaten mee in elke groep die wegsprong. Zelf reed ik nog een tijdje vooruit, maar dat was meer om de wedstrijd zwaar te maken. Ik ben supertrots op iedereen en we gaan met een goed gevoel naar huis."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl