Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olav Kooij derde bij rentree in peloton

Donderdag 13 juni 2024

Elite men - Olav Kooij is in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour naar de derde plaats gesprint. De renner van Team Visma | Lease a Bike moest zijn meerdere erkennen in de Belgen Tim Merlier en Jasper Philipsen.

“Dat is jammer”, vertelt Kooij meteen na de finish. “Als ploeg deden we het goed, zeker in de laatste lokale ronde. Daardoor zat ik goed vooraan. Ik had misschien niet helemaal het vertrouwen om zelf het initiatief te nemen in de sprint. Ik wachtte een beetje te lang en dan word je derde.”

Na de individuele tijdrit van gisteren was de sprintrit van vandaag de eerste rit in lijn van Kooij sinds zijn opgave in de Giro d’Italia een maand geleden. Een dag na zijn etappeoverwinning ging Kooij wegens ziekte niet meer van start in Italië. “Natuurlijk is het dan nu weer even wennen, maar het verliep best goed. Het is niet slecht om terug te komen met een derde plaats, maar ik had gevoel dat er meer in zat. Als we op deze manier de rest van de week doorpakken, kunnen we elke dag gaan strijden voor de ritzege”, besluit de Nederlander.

Mike Teunissen (zesde) was de tweede Nederlander in de top 10.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl